Aktualnosti

458. MES

FOTO Pogledajte kako nam je jučer bilo na MES-u u Dugom Selu

MES U Dugom Selu

Foto: MV

 

Jučer se je u sportskoj dvorani Đure Dubenika u Dugom Selu održao 458. MES (molitveno-evangelizacijski) susret u organizaciji Kristofora.

Molitvom i pjesmom slavili smo Gospodina, te rasli slušajući predavanja, svjedočanstva, družeći se i moleći jedni za druge.

Marko Matijašević je u svom predavanju ovaj put govorio o ulozi koju igra novac u našim životima. Ta je uloga toliko značajna da može utjecati na naše vječno spasenje. Marko je svoje predavanje utemeljio na evanđeljima koja smo slušali prošle i pretprošle nedjelje: na evanđelju o bogatašu i Lazaru te na evanđelju o nepoštenom upravitelju. Marko je također najavio otvaranje novih prostorija Doma molitve Zagreb. To je projekt Udruge Eho kojem je cilj da se u njemu moli svaki dan u godini, 24 sata dnevno a trenutno su na 7-8 sati dnevno. Markovo predavanje možete poslušati ovdje.

„Na susretu svaki put postanemo barem za jedan posto bolji ljudi“, rekao je Josip Kadić, jedan od organizatora. „Tako 100 susreta i bit ćemo obnovljeni!“

Josip Lončar je u svom predavanju govorio o nošenju križa, prihvaćanju Božje volje, prihvaćanju križa, kako prikazati svoje trpljenje… „To su pojmovi koje često čujemo, i često ne razumijemo što to zapravo znači…“, rekao je. U svom predavanju dotaknuo se je i Svete Mise, o kojoj je nedavno napisao knjigu „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“, čije je drugo izdanje, s predgovorom kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, izašlo nedavno u nakladi Figulus Medie.

Druga tema njegova predavanja bilo je polaganje ruku i prašina koja se često diže oko tog pitanja. Postoji li crkveni dokument koji zabranjuje da laici i časne sestre polažu ruke? Smije li majka na svoje dijete polagati ruke kad je ono bolesno?

Josipovo predavanje možete poslušati ovdje.

„Vjerujem da sudjelovanjem na susretu svaki put postanemo barem za jedan posto bolji ljudi“, rekao je Josip Kadić, jedan od organizatora. „Tako 100 susreta i bit ćemo obnovljeni!“

Susret su i ovoga puta animirale Amorose Iva, Mateja i Martina, s Nikolom na kahonu te Ivanom na gitari. Poslušajte ih ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh