Svjedočanstva

ČUDO U ŽIVOTU DRŽAVNOG SLUŽBENIKA

FOTO Ovako je izgledao prvi novinski članak o Padru Piju Bilo je to 1919. godine, u napuljskim novinama...

Foto: Screenshot/caccioppoli.com

 

U prvom novinskom članku o Padru Piju, koji je objavljen u napuljskim novinama Mattino 21. lipnja 1919., spominju se njegova čudesa. Naslov koji se protezao povrh šest stupaca teksta glasio je: Padre Pio, „svetac“ iz San Giovanni Rotonda, učinio je čudo u životu državnog službenika.

Di Chiara je novinaru ovako opisao taj događaj: „Osjetio sam snažno pečenje na stopalu koje se uskoro proširilo cijelim tijelom. Počeo sam hodati bez ikakvih problema i ikakve potrebe za nekom pomoći.“

U članku je opisano iskustvo Pasqualea Di Chiare, tridesetšestogodišnjeg kancelara Prefekture San Giovanni Rotondo. Di Chiara se pri hodu služio štapom jer je nekoliko mjeseci ranije ozlijedio noge. Padre Pio mu naloži da pokuša hodati bez štapa. Di Chiara je novinaru ovako opisao taj događaj: „Osjetio sam snažno pečenje na stopalu koje se uskoro proširilo cijelim tijelom. Počeo sam hodati bez ikakvih problema i ikakve potrebe za nekom pomoći.“

Foto: caccioppoli.com

Članak je također donosio svjedočanstvo o čudesnom ozdravljenju Pasqualeove kćeri. Ona je u ranoj dobi oboljela od dječje paralize te je na nogama imala proteze. Padre Pio joj je rekao neka ih skine, nakon čega je mogla hodati potpuno normalno i više se nikad nije služila protezama.

Ulomak iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh