Najave

U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE REMETSKE

FOTO Nakon više od 80 godina procesija s likom ‘Zagovornice Hrvatske’ Kip će biti svečano izložen na Malu Gospu, 8. rujna 2021., a nakon središnjeg događaja - Svete mise u 18 sati, bit će i velika procesija s likom Gospe remetske

lik Zagovornice Hrvatske'

Foto: župa Remete

 

Dragi nam lik „Zagovornice Hrvatske – Advocate Croatiae“ pohranjen je na sigurno čuvanje nakon što je u petak, 27. kolovoza skinut s glavnog oltara crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkom svetištu Majke Božje Remetske.
Lik Gospe remetske skinut je zbog početka radova na oltaru, a iz Župe najavljuju krajem rujna ili početkom listopada i konstruktivnu obnovom crkve koja je stradala u prošlogodišnjem potresu.

Iz Župe najavljuju da će stoga, na Malu Gospu, 8. rujna 2021., kip biti svečano izložen. Središnji događaj biti će euharistijsko slavlje u 18 sati te nakon toga velika procesija, po prvi puta nakon više od 80 godina, s likom Gospe remetske.

Za taj događaj biti će organizirana trodnevna priprava.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh