Hrvatska

APEL ZA POMOĆ

FOTO Majka i kći iz Siska trebaju vašu pomoć, traže siguran smještaj u svom gradu Marija sa svojom kćeri stanuje u ulazu označenim žutom naljepnicom, na vlastitu odgovornost, sa strahom... Ali, nemaju kamo. Marija je inače polaznica naše „Škole molitve“...

Foto: Marija Seketa

 

Marija Seketa iz Siska sa svojom kćeri, otkako je potres pogodio njihov grad, ne spava mirno. Naime, zgrada, odnosno dio zgrade gdje se nalazi njihov ulaz teško je oštećen i dobio je žutu naljepnicu, što znači da je taj dio zgrade s 15 stanova privremeno neuporabljiv. No, one su i dalje tu, svaki dan strepeći pred novim potresom. Ali, nemaju izbora – nemaju kamo.

„Za nas je svaki potres opasan jer produbljuje postojeća oštećenja. Svakodnevna podrhtavanja ne olakšavaju situaciju kako našeg ulaza, tako i cijele zgrade“, kaže nam Marija.

Statičari su obavili i treći pregled zgrade nakon kojeg su utvrđena teška oštećenja u samom podrumu te stanovima, a na vanjskom zidu ulaza u zgradu vidljivo je pomaknuće zgrade i puknuće temelja koje je vidljivo na cijeloj zgradi. Na koji način će se vršiti sanacija, kaže nam Marija, to za sada ne znaju. One čekaju, ali u strahu pred svakim podrhtavanjem.U zgradi ostale samo njih dvije i jedan stariji susjed

Prije nekoliko godina, Marija je izgubila i supruga, tako da je u ovoj situaciji sama s kćeri. Nije lako, priznaje nam. „Ljudi svakodnevno odlaze iz zgrade, jer se boje… Mi smo provele 20 dana kod prijatelja. Sada smo opet tu, na vlastitu odgovornost dok ne pronađemo gdje ćemo.“ Ostale su njih dvije u prizemlju i jedan stariji čovjek na katu iznad njihova.

Ionako skromnih primanja, naime Marija i kći žive od mirovine od nepunih dvije tisuće kuna i stipendije koju kći dobiva od Biskupije, nekih 600 kuna, ova situacija je znatno otežala njihov život. Same ne mogu.

Trebaju našu pomoć

Zato trebaju našu pomoć. Marija traži siguran smještaj u Sisku gdje joj kći studira. Do sada ga sama nije uspjela naći.

Pomoć Mariji i kćeri treba na duže vrijeme. Ako ste u mogućnosti, ili znate nekoga tko bi mogao pomoći obitelji Seketa, javite se na e-mail: [email protected]

Također, niže su podaci za uplatu pomoći:

HR3724070003283367034
Marija Seketa, Ivana Gundulića 3, 44000 Sisak.

Marija je polaznica naše „Škole molitve“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh