Aktualnosti

TEŠKE POSLJEDICE POTRESA

FOTO Langov dom je razoren, pater Nikić moli za pomoć kako bi mogli nastaviti skrbiti za stare i nemoćne U Langov dom je za sada nemoguć povratak

Foto: pater Mijo Nikić, HKM

 

Dva razorna potresa koja su pogodila Petrinju i okolicu teško su oštetila i starački dom koji vodi Zaklada biskup Josip Lang. Langov dom u Maloj Gorici udaljen je samo nekoliko kilometara od epicentra strašnog potresa. Pater Mijo Nikić zajedno s radnicima doma je nakon potresa počeo izvlačiti stare i nemoćne osobe.

„U času onog najrazornijeg potresa 29. prosinca 2020. nalazio sam se na drugom katu Langova doma. Odmah sam počeo s našim radnicima izvlačiti naše stare i nemoćne osobe od kojih su mnogi bili nepokretni. Bogu hvala, uspjeli smo ih sve iznijeti neozlijeđene. Zvali smo tada rodbinu naših korisnika i polovicu njih su odvezli njihova djeca i prijatelji. Deset korisnika smo smjestili u dva staračka doma u Velikoj Gorici“, stoji u apelu patera Nikića koji se širi društvenim mrežama, a kojeg je prenio HKM.

Langov dom je praktički razoren i za sada je u njega nemoguć povratak.

„Molimo za sve ljude dobre volje i plemenitog srca da nam pomognu kako bi Zaklada mogla nastaviti brigu za sve one potrebite za koje se brine. Vjerujem da će se u akciju obnove doma uključiti mnogi koji su vidjeli našu muku i nemoć pred razornom silom strašnog potresa. Sada je prilika da se sjetimo onih Isusovih riječi: Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće (Mt 25,40).

Svi naši dobročinitelji uključeni su u naše svete Mise i molitve krunice naših korisnika. Čvrsto vjerujemo da i naš dragi pater Cvek sa Neba prati ovu našu akciju i zagovara kod Boga sve naše dobročinitelje“.

Za sve informacije obratite se na tel: 01 4803 043; mob: 091-2233202 ili na e-mail: [email protected] Web: www.zbjl.hr

Uplatu vaše financijske pomoći možete učiniti u novom uredu Zaklade koji se nalazi u Palmotićevoj ulici 32 A u Zagrebu ili preko računa Zaklade:

Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, 10000 Zagreb:

IBAN: HR43 23400091110097040; SWIFT: PBZGHR2X

Poziv na broj: 1680218

Pomoći se može i preko donatorskog broja Zaklade: 060-9012 (6.25kn)

„Hvala vam u ime svih potrebitih! Bog Vas blagoslovio i nagradio!”, poručuje pater Nikić.

Uz dopuštenje HKM-a objavljujemo i fotografije razorenog Langovog doma koje je pater Mijo Nikić poslao portalu:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh