Razno

MISLITI NA DRUGE

FOTO Jedan buket cvijeća koji je dan, zapalio vatru u srcu ovog mladića Sjetimo se starijih. Nemaju svi dostatnu mirovinu i, nažalost, neki, unatoč starosti, moraju cijelo vrijeme zarađivati da bi nešto stavili u lonac...

Foto: Autostopem w świat sportu (Autostopom u svijet sporta) Facebook 

 

Mateusz Koszela, poljski sportski novinar koji putuje svijetom autostopom i kojeg na Facebooku prati preko 19 tisuća ljudi, prije nekog vremena objavio je jedan predivan post o bakici Mariji koja prodaje cvijeće. Post se, kao poticaj društvu, svako malo pojavi na društvenim mrežama, a želimo ga i mi podijeliti s vama jer nosi predivnu poruku:

– Koliko koštaju ovi prekrasni buketi? – pitao sam staricu koja je prodavala cvijeće.
– 10 kuna – odgovorila je.

– Koji je po vašem mišljenju najljepši?
– Sve sam ih sama ubrala i složila.

– A koji vam se najviše sviđa?
– Ovaj mi je posebno lijep, rekla je izvlačeći jednoga iz vode.

– Kako je vaše ime? – pitao sam sa smiješkom dok sam plaćao buket.
– Ja? – starica je iznenađeno pogledala – Marija.
– Gospođo Marjia, ovaj buket je za vas.

– Ostala je bez riječi od iznenađenja i uzbuđenja.
– A onda promrmljala, – Ne ne. Gospodine, ne mogu.
– Naravno da možete. Volio bih da se nasmijete i… kao što vidite na fotografiji, nasmiješila se …

Gospođa Marija obećala je pomoliti se za moje zdravlje i zdravlje gospođe koja nas je uslikala, a kad sam odlazio, osjetio sam da mi vatra gori u srcu. Grijao me njezin osmijeh kojeg ću pamtiti cijeli život.
Sjetimo se starijih. Nemaju svi dostatnu mirovinu i, nažalost, neki, unatoč starosti, moraju cijelo vrijeme zarađivati da bi nešto stavili u lonac…

 

 

Potrebiti su svugdje oko nas. Možda ne treba svima novac, nekima nedostaje srdačan pozdrav, mali razgovor, osmijeh, mala pomoć u nošenju vrećica iz trgovine… Otvori svoje srce za druge i osjeti i ti vatru u srcu.

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh