Hrvatska

PODSJETNIK STALNE BOŽJE PRISUTNOSTI

FOTO Inženjeri u Pelješki most ugradili jednu posebnu krunicu Smatrali su to bitnim činom, kako za njih same, tako i za hrvatski narod... I posebno je lijepo što su ugradili Domovinsku krunicu

FOTO Inženjeri u Pelješki most ugradili jednu posebnu krunicu

Foto: Ivica Granić, Facebook


 

Uz stotine tisuća tona betona, željeza i asfalta u Pelješki most ugrađena je i jedna krunica. Na taj potez prije nešto više od godinu dana odlučila su se dvojica inženjera, Ivica Granić i Franko Berović.

„Poruka ovog našeg poteza bila je da jednog dana kada se ovoga sjetimo možemo reći svojoj djeci da smo tako nešto učinili i da im možemo reći da su te male sitnice važne kao i ljudi oko nas, ali posebno i Božja prisutnost u svemu što mi jesmo i što mi radimo”, rekao je inženjer Granić za Hrvatski katolički radio u veljači.

Domovinsku krunicu, s križem kneza Branimira, koju je odlučio staviti u Pelješki most, Ivica je na poklon dobio od obiteljske prijateljice.

„Domovinska krunica mi se učinila jako lijepa i simbolična jer ima crveno-bijela zrnca koja podsjećaju na našu šahovnicu. Osim križa kneza Branimira na njoj se nalaze i Gospine slike iz svih većih marijanskih svetišta kako u Hrvatskoj tako u Bosni i Hercegovini”, naglasio je.

Prije stavljanja krunice na najvišu točku mosta, Ivica i Franko izmolili su posvetnu molitvu hrvatskog naroda Blaženoj Djevici Mariji.

Ivica je na svom Facebook profilu podijelio i fotografije postavljanja krunice:

Domovinska krunica

Zbog bogatstva sadržaja, izrađene su dvije temeljne varijante Domovinske krunice i trinaest podvarijanti, i sve su pod svojim brojem međunarodno zaštićene u Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh