Hrvatska

MARIO VALENTIĆ I DON DAMIR STOJIĆ

FOTO Fotografija koju svi dijele: „Bogu hvala“ „Nikada čovjek nije tako lijep i tako velik kao kad moli oproštenje. I nikada čovjek nije sličniji Bogu nego kad oprašta“

Foto: Facebook don Damir Stojić

„Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala!“, napisao je don Damir Stojić na Facebooku uz fotografiju s Marijom Valentićom pred crkvom Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Podsjetimo, Mario Valentić sa Šimunom Cimermanom „prosvjedovao“ je protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara tako što je u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu vježbao pred svetohraništem. Nakon niza komentara pod videom koji je objavio na svojem profilu, uvidjevši da je povrijedio vjernike, ispričao se zbog svojeg čina i video uklonio.

„’Bol potiče čovjeka da misli, misao čini čovjeka mudrim, a mudrost čini život podnošljivim’, ovo je jedan od citata kojima se povodim kroz život.

Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve.

Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo – ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne.
I dalje stojim pri tome da bi mjere koje su na snazi trebale biti jednako primijenjene na sva polja djelatnosti. Još jednom isprika svima“, napisao je Valentić u isprici.

Nakon svega, susreo se sa župnikom don Stojićem, a fotografija koju je objavio don Damir izazvala je lavinu pozitivnih komentara.

„Nikada čovjek nije tako lijep i tako velik kao kad moli oproštenje. I nikada čovjek nije sličniji Bogu nego kad oprašta“, jedan je od njih.

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh