Aktualnosti

'OVO JE DAN'

FOTO Donosimo fotografije sa sinoćnjeg slavljeničkog koncerta u Lisinskom. Pogledajte kako je bilo!

FOTO Donosimo fotografije sa sinoćnjeg slavljeničkog koncerta u Lisinskom. Pogledajte kako je bilo!

Foto: Book.hr


 

Vodeći voditelji slavljenja u Europi i Hrvatskoj sinoć su se okupili u zagrebačkoj koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na trosatnom koncertu u sklopu turneje „Ovo je dan“.

„U tri tjedna uspjeli smo privući oko tri tisuće ljudi, mislim da je to jedno veliko čudo“ – rekao je Viktor Laszlo koji je pokrenuo ovaj projekt nadahnut povijesnim događajem „Champion of the World“ koji je održan na stadionu u Londonu 1997. godine.

„This is the Day“ (eng. „Ovo je dan“) započeo je na stadionu u Beču, potom se nastavio je u Ljubljani, sinoć u Zagrebu, a dalje slijede koncerti u Osijeku, Subotici, Kecskemetu, Szigetu i Aradu. Turneja će završiti 18. srpnja u Puskás areni u Budimpešti, gdje se, prema procjeni organizatora, očekuje oko 50 000 ljudi!

Sinoćnji koncert otvorila je grupa Emanuel i Petar Buljan iz Božje pobjede, koji su izveli neke od svojih najpoznatijih pjesama; nakon njih na pozornicu je došao Noel Richards koji je prvi put u Hrvatskoj, a kasnije mu se je na pozornici, na gitari, pridružio i Andrej Grozdanov. Noel je izveo, između ostalih, i poznatu pjesmu „We want to see Jesus lifted high“ (eng. „Mi želimo uzdić Isusa“). Mađarsku je na sinoćnjem koncertu predstavljao mladi glazbenik Béla Pintér, koji je do sada napisao čak 450 pjesama a pjevao je na mađarskom i engleskom jeziku. Atmosferu je do usijanja doveo Martin Smith iz Engleske i njegov bend.

Viktor Laszlo tijekom cijele je večeri najavljivao veliki koncert u Puskás areni u Budimpešti 18. srpnja, na kojem će, uz već spomenute voditelje slavljenja, nastupiti i Chris Tomlin. Cijena ulaznice je 100 kuna, a iz Hrvatske će se organizirati besplatni autobusi. Svi zainteresirani za više informacija mogu se javiti e-mailom na adresu: [email protected].

Kako je izgledalo sinoćnje slavljenje možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh