Aktualnosti

GESTA PRIJATELJICE UKRAJINACA

(FOTO) Čudotvorne medaljice slijevaju se po Ukrajini Pet tisuća čudotvornih medaljica na putu su prema Ukrajini. Neke su već stigle, a Marie-Aude koja ih je poslala nada se da će njena inicijativa rasti „kako bi kiša medaljica pala na Ukrajinu”

čudotvorne medaljice

Foto: Foto: Marie-Aude Tardivo/Aleteia


 

Marie-Aude Tardivo je prevoditeljica na ruski, ukrajinski i engleski jezik koja živi u Nici. Ali srce joj slama situacija u Ukrajini, u kojoj je provela tri godine radeći na Ukrajinskom katoličkom sveučilištumi gdje je stekla mnoge prijatelje. Čim je Rusija napala Ukrajinu, Marie-Aude  javila se prijateljima nudeći im pomoć, prenosi Aleteia.

„Pošaljite vojnicima Marijine ikone iz Francuske”, odgovorio joj je dragi prijatelj, otac Vasilij Bilaš, svećenik Grkokatoličke Crkve u Ukrajini. Ali kako ikone nisu toliko omiljene u Francuskoj, Marie-Aude se sjetila poslati čudotvorne Gospine medaljice, da “svi Ukrajinci znaju da molimo za njih i, još važnije, da je Marija uz njih.”

5000 čudotvornih medaljica

S nekoliko prijatelja Marie-Aude je kupila 1000 čudotvornih medaljica, a iz neočekivane je donacije dobila još 4000. Dala je tiskati i kartice na kojima je priča o svetištu sv. Katarine Labouré prevedena na ukrajinski, kao i zaziv „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!”

Uz pomoć djece iz sinovljeve osnovne škole, vezala je medaljica na kartice s vrpcama u ukrajinskim bojama. Duboko nadahnuta ovim projektom koji je, kako je rekla, „nadilazi”, Marie-Aude se nada da će njena inicijativa rasti „kako bi kiša medaljica pala na Ukrajinu”.

Medalje su počele stizati u Lviv

Gotovo 600 medaljica već je sigurno stiglo na odredište. O tome svjedoči o. Vasyl Bilash, koji je poslao nekoliko fotografija Marie-Aude, uz poruku:

„Slava Isusu Kristu! Dragi prijatelji, upravo smo dobili medalje koje je pripremila i poslala Marie-Aude. Zato, hvala vam puno na vašim molitvama, vašem sjećanju i suosjećanju. Sada osjećamo podršku iz cijelog svijeta, mi smo jedno tijelo Kristovo, jedna Crkva.

‘I pati li jedan ud, s njim trpe svi udovi; ili jedan član neka bude počašćen, svi se udovi time raduju’ (1 Kor 12, 26).”

Na fotografijama koje je poslao o. Vasyl Bilash, osim medaljica, može se vidjeti i kip Gospe Fatimske po koji je taj svećenik 18. ožujka otišao u Varšavu da bi ga donio u Lviv.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh