Foto i video

POSEBNO REĐENJE

FOTO Braća blizanci zaređeni za svećenike u katedrali sv. Patrika u New Yorku Kada je kardinal Timothy Dolan položio svoje ruke na glave devetorice muškaraca, došlo je do duboke preobrazbe duše pred očima tisuća okupljenih. Stvoren je neizbrisiv pečat na njihovim dušama: „Svećenici ste zauvijek…“

Braća blizanci zaređeni za svećenike u katedrali sv. Patrika u New Yorku

Foto: Jeffrey Bruno

 

U subotu, 26. svibnja, u katedrali sv. Patrika na Manhattanu, zaređeno je devet rimokatoličkih svećenika a među njima bili su i braća blizanci.

„Evo, samo jednu fotografiju s bratom”, rekao je o. Innocent Montgomery, C.F.R. nekoliko trenutaka prije procesije. Otac Innocent je pritom mislio na svog brata blizanca, fra Angelusa Immaculata Montgomerija, C.F.R., koji je tog dana bio zaređen zajedno s njim.

Kada je kardinal Timothy Dolan položio ruke na glave devetorice muškaraca, duboka se je preobrazba dogodila pred očima tisuća okupljenih. Utisnut je neizbrisiv pečat na njihovim dušama: „Svećenici ste zauvijek…”

Zašto je ovo ređenje posebno

Po završetku obreda, okupljeni su zapljeskali sa suzama u očima. Ti muškarci više nisu samo nečiji sinovi i braća, oni od sada mogu posredovati Kristovo milosrđe i njegovu prisutnost kroz sakramente. Postali su svećenici.

Zašto je ovo ređenje posebno? Možda zato što se je odvilo u New Yorku, možda zbog katedrale sv. Patrika, a možda zato što su se među zaređenima nalazila braća blizanci?

No možda je razlog u tome što u ovom ranjenom i slomljenom svijetu Bog još uvijek poziva ljude i oni se još uvijek odazivaju. Zato je svako ređenje posebno.

Izvor: Aleteia

Foto: Aleteia/Jeffrey Bruno

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh