Duhovnost

S. BISERKA JAGUNIĆ

Fizičko ozdravljenje nije najvažnije što nam Bog želi dati Isus nam prvenstveno ne želi ozdraviti samo tijelo, i psihu, nego je Isus došao spasiti čovjeka, to jest želi nas cjelovito ozdraviti u duši, psihi i tijelu. Želi nas učiniti slobodnima i sretnima, sad i za vječnost.

Fizičko ozdravljenje nije najvažnije što nam Bog želi dati

Foto: Shutterstock

 

Nikad ne smijemo zaboraviti da se kršćansko ozdravljenje događa preko susreta s Kristom.

Imamo ozdravljenje po vjeri gdje se moramo na neki način angažirati, ali u katoličkoj predaji više je naglašeno ozdravljenje po ljubavi.

Osoba koja pomaže, prihvaća Isusovu ljubav prema sebi i služi tako da preko nje Isus liječi

druge.

Područje koje obuhvaćamo u duhovnom liječenju jest život sam, to je Isus prisutan po svojem Duhu. On nam želi pomoći i dati nam lijek za naše rane

Fizičko ozdravljenje nije najvažnije što nam Bog želi dati.

Isus nam prvenstveno ne želi ozdraviti samo tijelo, i psihu, nego je Isus došao spasiti čovjeka, to jest želi nas cjelovito ozdraviti u duši, psihi i tijelu. Želi nas učiniti slobodnima i sretnima, sad i za vječnost. On nam želi pomoći i dati lijek za naše rane, želi nas spasiti.

Područje koje obuhvaćamo u duhovnom liječenju jest život sam, to je Isus prisutan po svojem Duhu. On nam želi pomoći i dati nam lijek za naše rane.

Već u Starom zavjetu Riječ Božja govori nam za Isusa: Njegove nas Rane iscijeliše (Iz 53,5b). Isusove će Rane iscijeliti rane našeg srca i zato je dobro često ponoviti u molitvi: „Isuse, po svojim svetim ranama, iscijeli rane mojeg srca.“

Najkraća i najjednostavnija molitva za iscjeljenje naših rana

To je najkraća i najjednostavnija molitva za iscjeljenje naših rana.

Za zemaljskog života često smo na razne načine ranjeni i povrijeđeni, možemo zato zamoliti Isusa, dok još živimo u vremenu, da nas ozdravlja, kako ne bismo djelovali iz svoje ranjivosti.

Rane nam ne daju pravo da se ponašamo iz svoje ranjivosti. Susrest ćemo osobe koje su jako glasne, puno govore i na prvi pogled nam se čini da su to otvorene osobe, ali one zapravo prikrivaju svoje stvarno stanje ranjivosti s puno riječi.

Iz knjige „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena“ autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh