Aktualnosti

U NOVOJ GODINI S LAUDATO TV-OM

FILMSKE TV PREMIJERE „Garabandal” i „Ulica svetaca”

Foto: Shutterstock


 

Obiteljska televizija Laudato TV započinje novu 2020. godinu iza ponoći koncertom ‘Progledaj srcem’ održanim u svibnju 2019. pred 18 tisuća posjetitelja u zagrebačkoj Areni. Prisjetit ćemo se ovog glazbeno-duhovnog spektakla i pjevati neke od najljepših i najpoznatijih pjesama moderne duhovne glazbe.

Na Novu Godinu, koja je ujedno blagdan Svete Marije Bogorodice, Laudato TV donosi TV premijeru filma ‘Garabandal’ o ukazanjima Marije u istoimenom španjolskom malom mjestu.

Još jednu televizijsku premijeru moći ćemo pogledati u nedjelju 5. siječnja u 21 sat kada je na rasporedu američki igrani film ‘Ulica svetaca’.

Četiri djevojčice tvrde da im se ukazao Arkanđeo Mihael. Nekoliko dana kasnije ukazuje im se Gospa…

Garabandal, 1. siječnja u 15 sati

Prvi kino film o ukazanjima u San Sebastian de Garabandalu koji otvara pitanje što se tamo zapravo dogodilo. Na filmu je radilo tristo ljudi, sve redom volonteri.

U malenom selu na sjeveru Španjolske, San Sebastian de Garabandalu, u srpnju 1961. godine četiri djevojčice – Conchita, Jacinta, Mari Loli i Mari Cruz, tvrde da im se ukazao Arkanđeo Mihael. Nekoliko dana kasnije ukazuje im se Gospa Karmelska. Nakon tog prvog susreta Gospa ih je posjetila više od dvije tisuće puta. Seoski župnik otac Valentin i brigardir civilne straže Juan Álvarez Seco iznenadno postaju protagonisti golemog događaja. Bore se kako bi pronašli istinu dok se istovremeno suočavaju sa zamršenom hijerarhijom i neprestano rastućim brojem ljudi koji pristižu u malo selo u potrazi za odgovorima.

Upravo ta proroštva imaju mnogo poveznica s onime što su vidioci u Međugorju otkrili od Gospe o 10 im povjerenih tajni

Pozadina

Četiri djevojčice tvrdile su da su od 1961. do 1964. godine viđale Gospu. Primile su, uz dvije poruke, od Blažene Djevice Marije proroštvo niza događaja: Upozorenja, Čuda i Kazne dosuđene za spasenje čovječanstva. Upravo ta proroštva imaju mnogo poveznica s onime što su vidioci u Međugorju otkrili od Gospe o 10 im povjerenih tajni.

Za Crkvu taj slučaj još nije zaključen, još manje osuđen. Garabandal uživa crkveni status non constat – nadnaravna događanja još nisu potvrđena, što znači da Crkva još nije donijela konačni sud. Stvarnost je takva da činjenice oko Garabandala nastavljaju izazivati interes u mnogim dijelovima svijeta, kao što i sam film prikazuje. Film je prikazan u kino distribuciji u 23 države svijeta.

(Garabandal, solo Dios lo sabe), 2017., Špa, drama, 96′
redatelj: Brian Alexander Jackson
glume: Fernando Garcia Linares, Belen Garde García, Rafael Samino Arjona, Javier
Paredes Alonso, Alberto Barcena Perez

Percy je oduvijek cijenio novac više od svoje obitelji, pa zanemaruje svoju suprugu i djecu. Ukaže mu se nebesko biće koje ga poziva da ponovno procijeni svoj život…

Ulica svetaca, 5. siječnja u 21 sat

Percy (Mark Webb) je oduvijek cijenio novac više od svoje obitelji, pa zanemaruje svoju suprugu i djecu. Iako brine da njegova obitelj ima lijep dom ispunjen svim mogućim stvarima koje pružaju udobnost, kada treba biti otac, jednostavno nije prisutan. Nakon tragedije dobiva jedinstvenu priliku da zauvijek promijeni svoj život i način na koji gleda na svijet.

Percyju se ukaže nebesko biće koje ga poziva da ponovno procijeni svoj život, no on ga ignorira i ostaje kasno raditi na Badnjak prekršivši obećanje dano svoj obitelji. Ubrzo će ovog uspješnog radoholičara prometna nesreća koju će doživjeti pretvoriti u osamljenog invalida i beskućnika. Lutajući među izgubljenim dušama u Ulici svetaca, Percy će shvatiti da ti se nova prilika ukaže onda kada je najmanje očekuješ.

(Saint Street), 2012., SAD, drama, 78′
redatelj: Rob Diamond
glume: Mark Webb, Jarrod Phillips, Jasen Wade, Cate Allen, Casey Barnes

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh