Vijesti

FILM O ŽIVOTU JEDNOG OD NAJSTARIJIH HRVATSKIH MISIONARA // Predstavljanje filma – „Fra Ilija Barišić – od Rame do Konga”

Predstavljanje filma - „Fra Ilija Barišić – od Rame do Konga”

Film o životu jednog od najstarijih hrvatskih misionara, bit će prikazan 15. svibnja u 19 sati u prostoru Nadbiskupijskog pastoralnog institututa u Zagrebu

Film „Fra Ilija Barišić – od Rame do Konga”, autora Ivice Barišića, bit će prikazan u ponedjeljak 15. svibnja, u organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.


Film prikazuje životni put fra Ilije Barišića

Dokumentarni film donosi priču jednog od najstarijih hrvatskih misionara, fra Ilije Barišića, koji odlazi u Demokratsku Republiku Kongo 1972. godine. Film prikazuje životni put fra Ilije, od rodne Rame (BiH) do srednje Afrike.

Hrvatski franjevac u Kongu djeluje 45 godina, tijekom kojih je pomogao izgraditi samostan i nekoliko škola u manje pristupačnim područjima. Fra Ilija svoj je skromni život posvetio brizi za tamošnje stanovništvo, posebno za mlade kojima je školovanjem nastojao pružiti priliku za svjetlijom budućnošću.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: