Svjedočanstva

ON TE ČEKA...

Anđeo poučava pastiriće iz Fatime kako nastaje nutarnji mir Misiju Anđela Portugala pri trećem ukazanju najbolje opisuju riječi vidjelice Lucije

Anđeo poučava pastiriće

Foto: Shutterstock

 

Kao što znamo, ukazanjima Gospe u portugalskom gradu Fatimi 1917. godine, koje je Crkva i službeno priznala, prethodilo je ukazanje Anđela Mira, tj. Anđela Portugala kako ga još nazivamo. Ovdje ćemo se osvrnuti na važan aspekt trećeg ukazanja Anđela, a o prva dva kao i o trećem ukazanju možete čitati ovdje.

Središte trećeg ukazanja

Za vrijeme trećeg, posljednjeg ukazanja anđela Portugala pastirićima iz Fatime anđela, dok su pasli ovce (krajem ljeta ili početkom jeseni 1916. godine), anđeo nosi u sakramentu pričesti pastirićima Riječ Božju koja je Tijelom postala.

Središte tog trećeg ukazanja je, dakle, Presveti Oltarski Sakrament. Bog je postao čovjekom da bi sve nas mogao ujediniti sa sobom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Pastirići, bez obzira što su morali paziti na ovce, našli su vremena za molitvu Krunice i za anđelovu molitvu.

Ne možemo preciznije izreći ono što je anđeo izvršio svojom misijom, nego upravo Lucijinim riječima.

Riječi vidjelice Lucije

„Potaknuti nadnaravnom snagom, oponašali smo anđela u svemu, to jest, kleknuli smo kao što je i on i ponavljali smo molitve koje je on izgovarao. Snaga Božje prisutnosti bila je tako silna da nas je okruživala i satirala. Činilo nam se da smo dugo bili bez naših tjelesnih osjeta. Te dane smo obavljali naše poslove kao da nas je nosilo to nadnaravno biće koje nas pomiče prema njemu. Osjećali smo velik nutarnji mir i radost, koji su dušu potpuno usmjeravali prema Bogu.”

Velik nutarnji mir

Anđeo je ispunio svoju misiju usmjeravajući pastiriće prema Kristu u euharistiji. Iako ga više nisu vidjeli, nije ih prestao voditi i poticati u izvršavanju njihovih obveza. On se predstavio kao anđeo mira i kad ih je ujedinio s Bogom u euharistiji, postigli su velik nutarnji mir, koji nastaje iz zajedništva s Bogom, budući da su bili uronjeni u njega.

I nas želi povesti u zajedništvo s Bogom!

Krist je prisutan u Presvetom Oltarskom Sakramentu i čeka nas. O kako bi sveti anđeo želio s nama moliti, jačati nas u molitvi i žrtvi i povesti nas u zajedništvo s Bogom! Što nam je još potrebno da bismo se jednom zauvijek ozbiljno posvetili svetosti? Pastirići iz Fátime zajedno s našim anđelima čuvarima vode nas i prate na tom putu prema raju.

Iz knjige „Pastiri i anđeli iz Fatime” autora Marcella Stanzionea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Najčitanije

Na vrh