Duhovnost

Fátima i Rusija

fatima i rusija book evangelizacija

Donosimo ulomak iz naše nove knjige o Fátimi. Ulomak govori o Rusiji. Rusija je i danas u središtu naših interesa, bez obzira na to što je komunizam pao. O našim molitvama ovisi hoće li po Rusiji biti mir ili biti rat, hoće li Rusija biti na Božjoj ili na vražjoj strani.

I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda… (Lk 21, 25)


Stigao je i taj dugoočekivani dan, 13. listopada. Na mjestu se okupilo više od sedamdeset tisuća ljudi, i svi, na pljusku, čekaju najavljeno čudo. U podne, eno bljeska! Gospa je stigla.

„Ja sam Gospa od Krunice”, govori im ona. „Na ovom mjestu želim kapelicu u svoju čast…” Preporučuje molitvu krunice, obećava neke usluge, ali: „Potrebno je da se ljudi obrate”, kaže, „da zamole oprost za svoje grijehe i da više ne vrijeđaju našeg Gospodina, koji je već veoma povrijeđen…”

„Pogledajte sunce!” vikne iznenada Lucija. Bila su otprilike dva sata, kiša je bila prestala. Njihova prije mokra odjeća je na iznenađenje svih prisutnih sada bila potpuno suha. Sunce je sjalo. A zatim se iznenada pretvorilo u srebrnu kružnu ploču u koju je svatko mogao gledati, a da ne bude zaslijepljen. Ploča se počela okretati oko svoje osi poput vatrenog kotača iz kojeg je izlazilo svjetlo u svim bojama, prelazeći iz plave u crvenu, iz ljubičaste u žutu. Prisutni su, nasmiješeni, samo gledali jedni druge. Taj „ples sunca” ponovio se tri puta. Zatim se na krvavo crvenom nebu sunce krenulo naizgled spuštati prema zemlji, kao od svega odvojeno, te je počelo poskakivati u spiralnom gibanju dok se temperatura opasno podizala… Mnoštvo, zagledano u to čudo, vapilo je za milosrđem i oprostom, posvuda se podizalo kajanje… Sunce se na kraju, kao čuvši neku višnju naredbu, vratilo na svoje mjesto na nebu, koje je ponovno postalo vedro. Utješeno mnoštvo podiglo se na noge i, u radosti i zahvalnosti, otpjevalo najljepše Vjerovanje koje se ikada moglo čuti. Nevjernici koji su bili pristigli samo kako bi nazočili zbunjenosti tobožnjih vidioca i konačnom porazu vjere, otišli su s toga mjesta potpuno uznemireni. Onaj čudni ples sunca mogao se vidjeti u okrugu od više desetaka kilometara od Fatime, te je glavni urednik lisabonskog lista O Secolo, također antiklerikalno nastrojen, bio primoran prenijeti izvještaje o tim događajima s najvećom objektivnošću. U Fatimi je i danas moguće pronaći primjerke toga izdanja od 14. listopada 1917., koje je popraćeno i slikom.

Biskup Leirije 13. je listopada 1930. godine obznanio kako se Gospinim ukazanjima u Cova da Iriji u Fatimi može vjerovati.

(…)

I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda… (Lk 21,25)

Ukazao se znak – „Žena odjevena suncem”; zatim i drugi znak – „Zmaj velik, ognjen, čiji rep povlači trećinu zvijezda nebeskih i obara ih na zemlju”. Jer Marija dolazi na zemlju upravo u trenutku kada ima započeti „zadnja borba” između Žene i Zmaja.

Nakon što je u Rue du Bacu ustvrdila da zlo jača, nakon što je u La Saletti plakala nad težinom grijeha, nakon što je u Pontmainu ukazala na sredstva pročišćenja putem molitve, i u Lourdesu putem pokore, došla je u Fatimu kako bi nam pokazala „TKO” je Neprijatelj: to je onaj koji na zemlji želi ustanoviti kraljevstvo bez Boga, onaj koji želi u duši djece Božje uništiti njihovo dostojanstvo te neprekinutim progonom dokinuti svaki pokret ljubavi. Nekoliko dana nakon nezaboravnog 13. listopada 1917. u Rusiji izbija revolucija. Vladavina cara je srušena a marksizam počinje prodirati u sve krajeve svijeta. „Ne budu li se prihvatili moji zahtjevi”, bila je rekla Žena Svjetla, „Rusija će prošiti svoje zablude po cijelom svijetu i izazvati nove ratove i progone Crkve. Nevini će biti mučeni, Sveti će Otac veoma trpjeti, i mnogi će narodi bit uništeni”.

Vidimo li takva zbivanja ispred svojih slijepih očiju? No, puni smo povjerenja jer je obećala: „Napokon, moje Bezgrešno Srce će trijumfirati!” Ona je Kraljica svijeta i priprema put Kristu Kralju.

Onaj čudni ples sunca mogao se vidjeti u okrugu od više desetaka kilometara od Fatime, te je glavni urednik lisabonskog lista O Secolo, također antiklerikalno nastrojen, bio primoran prenijeti izvještaje o tim događajima s najvećom objektivnošću.

Sve je započelo onog 13. srpnja 1917. viđenjem pakla: „Vidjeli smo kao more vatre”, napisat će Lucija. „U toj vatri bili su zlodusi i duše jadnih grešnika…” Bilo je to zastrašujuće viđenje!

„Vidjeli ste pakao kamo idu dušu jadnih grešnika”, bile su Gospine riječi kojima počinje prvi dio „tajne”.

„Kako bi spasio ljude”, nastavlja Marija, „Bog želi ustanoviti pobožnost mome Bezgrešnom Srcu! Ako se prihvate moji zahtjevi, mnogo će se duša spasiti i bit će mir. Rat će završiti. No ako vrijeđanje Boga ne prestane, pod pontifikatom Pija XI. započet će novi, još užasniji rat. Kad u noći budete vidjeli nepoznato svjetlo, znajte da je to znak od Boga, koji namjerava kazniti svijet zbog njegovih opačina, ratom, glađu i progonima Crkve i Svetog Oca”.

To je prvi dio: nagovještaj rata koji će započeti 1939., nagovještaj izrečen već 1917. godine. Pio XII. je 1942. posvetio svijet i Rusiju, doduše na malko skrovit način, i upravo je te godine rat doživio svoju „prekretnicu”.

Ali napokon, o kojem je ratu riječ, o čemu nam je Gospa htjela progovoriti? To nam otkriva drugi dio „tajne”: „Kako bi se izbjegao (rat), doći ću tražiti posvetu Rusije mome Bezgrešnom Srcu i, kao zadovoljštinu, pričest prvih subotâ. Ako se prihvate moji zahtjevi, Rusija će se obratiti i bit će mir. Ako ne, ona će proširiti svoje zablude po čitavom svijetu i izazvati nove ratove i progone Crkve. Nevini će biti mučeni, Sveti će Otac mnogo trpjeti, mnogi će narodi biti uništeni. Napokon, moje Bezgrešno Srce će trijumfirati. Sveti će Otac posvetiti Rusiju koja će se obratiti i u svijetu će biti uspostavljeno razdoblje mira. U Portugalu će se zauvijek sačuvati dogma vjere itd.”.

Dakle, rat koji je Marija predvidjela nije Drugi svjetski rat, koji se od 1939. do 1945. vodio protiv nacističke Njemačke, već se radi o ratu protiv komunističke hegemonije, koju je izazvala Rusija, jer Djevica izričito spominje tu naciju. Očigledno, i taj je rat započeo 1939. godine dijeljenjem Poljske… i još nije završio!

Dakle, rat koji je Marija predvidjela nije Drugi svjetski rat, koji se od 1939. do 1945. vodio protiv nacističke Njemačke, već se radi o ratu protiv komunističke hegemonije, koju je izazvala Rusija, jer Djevica izričito spominje tu naciju

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh