Aktualnosti

ISPRIKA FACEBOOKA

Facebook se ispričao nakon što je odbio objaviti oglas koji prikazuje Krista raspetog Oglas je bio odbijen jer, kako su objasnili u Facebooku, ima „šokantan, senzacionalistički i pretjerano nasilan” sadržaj.

Facebook se ispričao nakon što je odbio objaviti oglas koji prikazuje Krista raspetog

Nakon što je na Veliki petak odbio objaviti oglas katoličkog sveučilišta u Ohiju, koji prikazuje Krista raspetog jer oglas, kako je bilo navedeno u obrazloženju, ima „šokantan, senzacionalistički i pretjerano nasilan” sadržaj Facebook se ispričao.

Franjevačko sveučilište Steubenville u Ohiju objavilo je na Facebooku deset reklama za svoj teološki program. Tom Crowe, voditelj web-komunikacija Steubenvillea, izjavio je za Fox News da ne zna zašto je odbijena samo ona koja jasno prikazuje križ sv. Damjana.

Facebook se ispričao zbog pogreške: Naš tim tjedno obrađuje milijune oglasa, a ponekad i pogriješimo, izjavio je glasnogovornik Facebooka za Fox News. Ova slika ne krši naša pravila o oglasima. Ispričavamo se zbog pogreške; već smo javili oglašivačima da smo njihov oglas odobrili.

Facebook je odobrio druge oglase s istom slikom, što me opet navodi da vjerujem da to nije bio algoritam, već neki zaposlenik koji je imao nešto osobno protiv ovog, rekao je Crowe. To je šokantno, dodao je. To je moguće samo zbog svega onoga što je podnio za nas.

Crowe je za Fox objasnio da je križ sv. Damjana vrlo značajan za franjevački red jer se vjeruje da je Bog govorio sv. Franji upravo posredstvom toga križa. Rekao je da je križ ikonografski, što znači da on „priča priču”.

Za razliku od ostalih raspela raspelo sv. Damjana ne prikazuje Krista u agoniji jer se smatra da razapeti Krist ukazuje na slavu i nebesko kraljevstvo.

Isusa nisu na križu držali čavli, kaže Crowe, već njegova ljubav prema čovječanstvu.

U bilo kojem trenutku mogao je sići s križa, rekao je. No ljubav ga je tamo držala. Ljubav za tebe i za mene, da ne budemo vječno osuđeni za svoje grijehe; kako bismo mogli uživati u vječnom životu s njim i njegovim Ocem na nebesima.

Izvor: Fox News

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh