Vijesti

VAŽNO

Facebook najavio promjenu određenih algoritama – donosimo vam kratke upute kako nas i dalje možete pratiti!

Facebook najavio promjenu određenih algoritama - donosimo vam kratke uputa kako nas i dalje možete pratiti!

Facebook želi postati osobniji i zbog toga mijenja određena pravila prikazivanja sadržaja na početnoj stranici. To znači da, iako ste neku stranicu „lajkali“ ili ste s nekim prijatelj, ne znači da ćete dobivati (barem ne sigurno) objave od istih.


Za to, ipak, postoji rješenje.

Donosimo vam vrlo jednostavne i kratke upute (za mobilne uređaje i tablete, te stolna i prijenosna računala), tako da i dalje možete biti sigurni da će vam se pojavljivati objave od onih stranica od kojih uistinu to i želite, tako i Book.hr-a i Kristofora. 🙂

Upute su pokrepljene slikama, tako da ćete vrlo brzo i jednostavno podesiti sve potrebno. Krenimo…

Mobilni uređaji i tableti

Korak 1: Prvi i osnovni korak jest otvoriti stranicu na Facebooku s koje želite i dalje dobivati obavijesti. Kada je stranica učitana, potrebno je kliknuti na izbornik (tri točkice) ispod slike, kako bi učitali dodatni izbornik (detaljnije na slici niže).

Korak 2: Kada vam se otvori izbornik, potrebno je odabrati opciju „Pratim“ (detaljnije na slici niže).

Korak 3: U ovom je koraku potrebno naglasiti da je važno da funkcija „Primaj obavijesti“ bude uključena. Nakon toga ponuditi će Vam se tri izbora prioriteta, a potrebno je odabrati „Prikaži prvo“ (detaljnije na slici niže).

Korak 4: U zadnjem je koraku potrebno provjeriti jesu li objave sa stranice s koje želite primati obavijesti podešene kao istaknute. Kako bi to provjerili, odnosno postavili zadanu funkciju, potrebno je najprije odabrati „Uredi postavke obavijesti“ (prikazano na slici kod trećeg koraka), nakon čega će vam se otvoriti novi izbornik. Potrebno je odabrati opciju „Istaknuto“ (detaljnije na slici niže). I to je to. 🙂

Stolna i prijenosna računala

Prva metoda

Korak 1: Skroz na vrhu, s desne strane alatne trake (detaljnije na slici niže) kliknite na trokutić i sa padajućeg izbornika odaberite „Postavke novosti“.

Korak 2: Nakon što vam se otvori novi prozor, kao na slici niže, kliknite na prvi izbor – „Odaberite što ćete prvo vidjeti“.

Korak 3: Sada bi se na vašem ekranu trebalo pojaviti više sličica različitih profila. Kako biste to suzili, potrebno je u lijevom gornjem kutu (iznad slike prvog po redu profila) kliknuti na izbornik u kojem trenutno stoji „Svi“. Nakon klika, otvoriti će vam se novi izbornik na kojem je potrebno odabrati „Samo stranice“ (detaljnije na slici niže).

Korak 4: I eto nas na posljednjem koraku. Morate priznati da nije bilo teško. 🙂 Kada vam je prethodni odabir izvršio filtriranje određenih stranica, potrebno je samo odabrati (kliknuti) na one stranice s kojih želite nastaviti dobivati objave. Kada ste odabrali omiljene stranice, na njima (slikama profila) pojavila se zvjezdica. Da biste sve potvrdili, u donjem desnom uglu otvorenog izbornika potrebno je kliknuti na gumb „Gotovo“ (detaljnije na slici niže).

Druga metoda

Korak 1: Potrebno je otvoriti stranicu koju želite pratiti.

Korak 2: U drugom i najvažnijem koraku potrebno je prije svega kliknuti na „trokutić“ kod izbora „Pratim“, te u ponuđenom izborniku odabrati „Prikaži prvo“ (detaljnije na slici niže).

Vjerujemo da su vam upute bile korisne i da ćete i dalje nesmetano primati objave s naših stranica na Facebooku! 😊

Danijel Katanović; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh