Duhovnost

MARINO RESTREPO

Evo zašto je važno živjeti u sadašnjem trenutku Gospodin mi je rekao da zaboravljamo njegovu pouku da moramo biti spremni za susret s Njime danas, a ne sutra. Mi zaspemo jer nas je đavao prevario da vjerujemo kako vječni život počinje kad umremo

Foto: Pixabay

 

Da bismo primili milosti koje nam Bog želi dati, moramo biti potpuno prisutni u sadašnjem trenutku. Strašno smo zabrinuti za sutra, a to sutra nam On još nije ni dao. Ako danas postupimo ispravno, sutra će biti još i bolje. Gospodin želi da živimo u vječnoj sadašnjosti, a neprijatelj naše duše želi nas držati u prošlosti ili budućnosti.

Zašto?

Svakoga dana žurimo i prođemo pored mnogih milosti koje nam Bog pruža

Zbog toga jer ako ćemo ikada primiti milost od Boga, to će biti u sadašnjem trenutku. Nećemo sadašnju milost dobiti sutra, a sigurno je nismo primili ni jučer. Svakoga dana žurimo i prođemo pored mnogih milosti koje nam Bog pruža. Moramo biti prisutni i budni u Kristu, ondje gdje jesmo. “Budni budite!” govori Evanđelje na toliko mnogo načina.

Gospodin mi je rekao da zaboravljamo njegovu pouku da moramo biti spremni za susret s Njime danas, a ne sutra. Mi zaspemo jer nas je đavao prevario da vjerujemo kako vječni život počinje kad umremo.

Svi mi upravo sada stojimo u Vječnosti. Sva djela i molitve u našemu životu, od djetinjstva do naše smrti, stalno traju u Vječnosti. Sve od njih pregledat ćemo za vrijeme svoga Osobnog suda, kada dođemo pred Božju Prisutnost. Tek  kad uspostavimo sklad s Nebom i obnovimo sve trenutke koje smo proživjeli razdvojeni od duha, možemo stajati u Prisutnosti Boga, veličanstveno slobodni.

Iz knjige „Pobijediti u bitki za svoju dušu. Isusova učenja prema Marinu Restrepu: sv. Pavlu našeg vremena”, autorice Christine Watkins, u izdanju izdavačke kuće Kyrios.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh