Duhovnost

VIDLJIVI BOG

Evo nevjerojatnog dokaza Božjeg milosrđa Izlazeći iz tame i šutnje ispovjedaonice, izlazim na svjetlo i više ne moram ponižen šutjeti. Sada mogu vikati o Kristovoj pobjedi nad svojim tamama!

Foto: Pixabay


 

Evo nevjerojatnog dokaza Božjeg milosrđa: usprkos tami koja je po grijehu zavladala svijetom i odbacila Pomazanika, Kralja i Sina Božjega, Gospodin oprašta i ne odustaje od davanja svjetla ovomu svijetu! Najviše svjetlosti primaju i njome svijetle u svijetu oni koji su najbliži Isusu Kristu, oni koji hode putem svjetlosti i kleče pred Gospodinom obasjani zrakama njegova srca.

Maleno svjetlo već je velika stvar

U crkvama diljem svijeta pred svetohraništima sjaje tzv. vječna svjetla. To je maleno svjetlo koje u mrklu mraku crkve rasvjetljava dio oltara i tabernakula, a pruža vidljivost onomu koji hoda tim prostorom te sigurnost i utjehu. Maleno svjetlo već je velika stvar.

Isus u toj (teškoj) šutnji savršeno čuje tvoj i moj vapaj, našu molitvu, naše jecaje i dozivanje njegova milosrđa!

Tu naizgled lako objašnjivu, a ujedno i neobjašnjivu tamu možemo promatrati i radikalno drugačije, kao neku »veliku tišinu«, koja nosi i pozitivno: Isus u toj (teškoj) šutnji savršeno čuje tvoj i moj vapaj, našu molitvu, naše jecaje i dozivanje njegova milosrđa! U toj dubokoj tišini i ja najbolje čujem Božji glas! Ta me tišina podsjeća na šapat i šutnju u ispovjedaonici. I ondje je mrak, pun dostojanstva i svetosti. Moji grijesi ostaju u mraku ispovjedaonice. Izlazeći iz tame i šutnje ispovjedaonice, izlazim na svjetlo i više ne moram ponižen šutjeti. Sada mogu vikati o Kristovoj pobjedi nad svojim tamama!

Ulomak iz knjige „Vidljivi Bog“  autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh