Osobni razvoj

EVO KAKO ĆEŠ ODMAH ZNATI… Ovo je glavna značajka pravog Isusovog sljedbenika Postoji lakmus test na temelju kojeg vidimo jesmo li pravi Isusovi sljedbenici, jesmo li zaista njegova djeca…

Ovo je glavna značajka pravog Isusovog sljedbenika

Foto: Shutterstock

 

Kad nam Isus otvori oči – kad vidimo ljude kao što ih on vidi – ne možemo više mirno sjediti dok povrijeđene duše besciljno lutaju kroz život svuda oko nas. Samilost za izgubljene ne može koegzistirati sa samodopadnošću. Izbor više ne može biti ravnodušnost.

„Evo kako znamo tko su djeca Božja”, kaže nam apostol Ivan, „a tko su djeca đavla: onaj koji ne čini što je pravedno nije dijete Božje, niti je to onaj tko ne ljubi svoga brata” (1 Iv 3,10). Može li Riječ Božja biti jasnija? Postoji lakmus test na temelju kojeg vidimo jesmo li pravi Isusovi sljedbenici, jesmo li zaista njegova djeca – to je razina naše samilosti za druge.

To znači slijediti Krista…

Ivan ide dalje i piše: „Tko god posjeduje zemaljska dobra i vidi svoga brata u nevolji i od njega zatvori svoje srce – kako će ljubav Božja ostati u njemu? Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, nego djelom i iskreno. Po tome ćemo poznati da smo od istine i pred njim umiriti svoju savjest – ma za što nas naša savjest osuđivala” (1 Iv 3,17-20).

Otkad je Duh Sveti ušao u naše srce i život, ispunivši nas ljubavlju i Isusovim suosjećanjem, ljude vidimo jasnije. Naše oči blistaju od radosti Gospodnje i ne možemo više hodati pored izopćenika našega vremena – siromaha, ovisnika, alkoholičara, člana bande, grešnika – a da ga ne vidimo, da ne osjećamo njegovu bol. Obvežimo se pomoći mu obnoviti njegovo dostojanstvo pred Bogom. Zagrlimo ga, plačimo s njim, vodimo ga u iscjeljujući Isusov zagrljaj. To znači biti Kristov sljedbenik.

Autor: Nicky Cruz; www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz života nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh