Brak i odnosi

LUDI KRUG

Evo do čega dovodi neprestano prigovaranje suprugu Kada žena svoga muža neprestano grdi predbacujući mu nešto, to ne samo da je siguran put do toga da se on osjeća ojađenim i živčanim, nego ga ona time uvjerava da ga uopće ne poštuje. Naravno, žene to ne primjećuju. Kao majkama, ženama je u naravi da „ispravljaju“ druge...

Evo do čega dovodi neprestano prigovaranje suprugu

Foto: Pixabay


 

Kada muškarac počne osjećati da mu se njegova žena više ne divi, nego ga prezire, pokrene se ludi krug njihova odnosa. Ludi krug često se pokrene kada žena počne muža grditi u njihovu domu. Riječ grditi često povezujemo sa situacijom u kojoj majke opominju i kore svoju djecu. Međutim, glagolu grditi također pridajemo značenja poput prigovarati, oštro i otvoreno kritizirati i sl.

Nažalost, događa se da se neke žene prema svojim muževima ponašaju poput majke

Kada žena svoga muža neprestano grdi predbacujući mu nešto, to ne samo da je siguran put do toga da se on osjeća ojađenim i živčanim, nego ga ona time uvjerava da ga uopće ne poštuje. Naravno, žene to ne primjećuju. Kao majkama, ženama je u naravi da „ispravljaju“ druge. Nažalost, događa se da se neke žene prema svojim muževima ponašaju poput majke. To je kod sebe uočila ova žena:

„Dok sam na vašoj konferenciji slušala kako govorite o ljubavi prema ženi, uopće mi nije bilo teško to slušati i slagala sam se sa svime što ste rekli. No kada ste nakon toga u subotu počeli govoriti o nedostatku poštovanja prema mužu, moram reći da sam ostala zatečena. Sve sam ove godine bila toliko usredotočena na to da dokučim zašto me on ne može razumjeti, da sam potpuno propustila primijetiti kako se on osjeća poniženo. Sada znam da je to istina u mome slučaju. Majka sam male djece i neprestano ih učim kako razlikovati dobro od lošeg. Nikada dosad nisam shvaćala da to činim i svome mužu. Iskreno, također mislim da ni moj muž ne bi znao točno objasniti da je takvo moje ponašanje utjecalo na to kako se on osjeća.“

Većina žena uopće nema namjeru uskratiti svojim muževima poštovanje, ali takvim pristupom one im odašilju poruku koja ih omalovažava, a oni tada podignu svoj zid šutnje

Kada žena grdi svog muža, jedino što ona želi jest pomoći mu da neke stvari popravi. Nema sumnje da muškarcima ponekad treba ovakva vrsta pomoći, ali kada muž počne osjećati da ga žena stavlja na razinu djeteta upućujući mu čitav niz prigovora na njegovo ponašanje, tada može doći do velikih problema. On ne shvaća njezinu namjeru; on samo čuje njezine riječi koje mu govore da ona na njega gleda svisoka. Dakle, ako parafraziramo ranije spomenutu biblijsku izreku: on bi radije živio u pustinji, nego s takvom iritantnom ženom. Većina žena uopće nema namjeru uskratiti svojim muževima poštovanje, ali takvim pristupom one im odašilju poruku koja ih omalovažava, a oni tada podignu svoj zid šutnje.

ljubav i poštovanje 3dUlomak iz knjige „Ljubav i poštovanje”, autora Dr. Emersona Eggerichsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi saznajte ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh