Svjedočanstva

BOJAO SE DA IMA PRIVIĐENJA

EUHARISTIJSKO ČUDO Vidio sam prekrasno lice mladića od dvadesetak godina Vraćajući se kućama, svi koji su bili prisutni u kapeli, govorili su o onome što su vidjeli. Vijest se proširila i do kurije te je nadbiskup Bordeouxa odmah pokrenuo kanonsku istragu

U Bordeauxu u sjedištu Sestara Svete obitelji čuva se ostenzorij s relikvijom euharistijskog čuda koje se dogodilo 1822. godine.
Prošle su dvije godine otkad je svećenik Pierre Benvenu Noailles, danas prečasni, osnovao vjersku zajednicu „Dames de Lorette” koje su kasnije postale „Sestre Svete obitelji iz Bordeuxa” te se i danas tako nazivaju. Umjesto da izgara početničkim zanosom, zajednica je čamila u smetenoj ravnodušnosti koja je prijetila prekidom rada već u samim začetcima.


…u kapelici mlade zajednice dogodilo se čudo koje je imalo snažan utjecaj na kongregaciju te donijelo radikalne promjene i pokrenulo veliki zanos

Osnivač don Noailles bio je zabrinut. Međutim, početkom 1822. godine, točnije 3. veljače, u kapelici mlade zajednice dogodilo se čudo koje je imalo snažan utjecaj na kongregaciju te donijelo radikalne promjene i pokrenulo veliki zanos.
Bila je nedjelja. Osnivač kongregacije don Noailles zbog drugih obaveza nije stizao sestrama podijeliti euharistijski blagoslov, te je zamolio svog suradnika, don Delorta da ga zamijeni.

„Vidio sam prekrasno lice mladića od dvadesetak godina”, posvjedočio je tijekom kanonskog procesa koji je uslijedio

Misa se održavala u 16:30 sati. Slijedeći liturgijsku praksu, don Delort izložio je posvećenu hostiju u ostenzorij te je tamjanom okadio, kada ga je svladala slabost. Više u ostenzoriju nije vidio hostiju nego lice žive osobe. „Vidio sam prekrasno lice mladića od dvadesetak godina”, posvjedočio je tijekom kanonskog procesa koji je uslijedio.

Bojao se da ima priviđenja. Obratio se pomoćniku, mladiću imenom Jean Degreteau, i upitao vidi li on nešto. Mladić odgovori da je on od samog početka, dok je svećenik izlagao posvećenu hostiju, vidio glavu jednog prekrasnog mladića kako viri iz ostenzorija. Don Delort se obratio i redovnicama i laicima koji su pratili misu te svi potvrdiše da vide isti lik.

Vizija je trajala dvadesetak minuta, sve dok svećenik nije podijelio blagoslov Presvetog sakramenta te položio hostiju natrag u svetohranište

Vizija je trajala dvadesetak minuta, sve dok svećenik nije podijelio blagoslov Presvetog sakramenta te položio hostiju natrag u svetohranište.
Vraćajući se kućama, svi koji su bili prisutni u kapeli, govorili su o onome što su vidjeli. Vijest se proširila i do kurije te je nadbiskup Bordeouxa odmah pokrenuo kanonsku istragu. Svi prisutni tog poslijepodneva u kapelici redovnica, saslušani su pod prisegom te je na kraju, 15. siječnja 1823. godine, nadbiskup vlastoručno potpisao dokument kojim priznaje vjerodostojnost čuda.

Krv Kristova; Kratka povijest euharistijskih čudesa; Autor: Renzo Allegri

Iz knjige „Krv Kristova“ autora Renza Allegrija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 72 umjesto 80 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh