Duhovnost

RAZMATRANJE S BL. MIHAELOM SOPOĆKOM

Euharistija je potvrda, sadržaj i proširenje svega što je Božje milosrđe stvorilo za ljude! Euharistija je za Isusove vjernike djelo njegove ljubavi – kruna svih njegovih djela

Euharistija je potvrda, sadržaj i proširenje svega što je Božje milosrđe stvorilo za ljude!

Foto: Pixabay

 

Peto otajstvo svjetla – Isusovo ustanovljenje euharistije

„Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s neba, kruh istinski; jer kruh je Božji Onaj koji silazi s neba i daje život svijetu.“ (Iv 6, 32 – 33)

Razmatranje

Euharistija je za Isusove vjernike djelo njegove ljubavi – kruna svih njegovih djela. Ona je poput velika sunčevog sustava u kojem ljubav pokreće sve i svojim zrakama dostiže kraj vjekova. Gospodin Isus ustanovio je taj sakrament iz ljubavi prema Bogu i iz milosrđa prema ljudima. U tom se sakramentu objavljuje ljubav prema Bogu, jer po euharistiji možemo bolje upoznati mudrost, moć, dobrotu i milosrđe Boga, koji nam ne daje samo svoju milost, već i samog sebe, da bi na taj način zauvijek ostao s nama. Euharistija je dakle potvrda, sadržaj i proširenje svega što je Božje milosrđe stvorilo za ljude.

Trenutak meditacije u tišini

Ulomak iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, za samo 36 kuna, možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh