Duhovnost

O. AUGUSTYN PELANOWSKI:

Euharistija bi trebala biti predanje Bogu na način na koji se Isus predaje nama U euharistiji bi čovjek trebao imati slobodno srce od navezanosti na koga ili na što

Euharistija bi trebala biti predanje Bogu na način na koji se Isus predaje nama

Foto: Pixabay

 

Doista, kad god jedete ovaj kruh i pijete čašu, smrt Gospodnju navješćujete dok on ne dođe. Stoga, tko god jede kruh ili pije čašu Gospodnju nedostojno, bit će krivac tijela i krvi Gospodnje. Neka se dakle svatko ispita pa tada od kruha jede i iz čaše pije. Jer tko jede i pije, sud sebi jede i pije ako ne razlikuje Tijela (1 Kor 11, 26–29).

Euharistija bi trebala biti predanje Bogu na način na koji se Isus predaje nama. On se odrekao neba i ostavio je Oca da bi postao ljudsko dijete. Zbog toga bi u euharistiji čovjek trebao imati slobodno srce od navezanosti na koga ili na što. Trebao bi se odreći svega što je za njega prividno „nebo“, jer i Bog se odrekao neba da bi bio s nama!

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh