Aktualnosti

EMOTIVAN SUSRET U VATIKANU // Nakon puštanja na slobodu, otac Tom susreo se s Papom: „Svoju sam patnju prikazivao za vas i za Crkvu” Emotivan susret oca Toma i Svetog Oca održan je u papinskoj rezidenciji Sveta Marta u Vatikanu, odmah nakon audijencije u srijedu.

Nakon puštanja na slobodu, otac Tom susreo se s Papom: „Svoju sam patnju prikazivao za vas i za Crkvu”

Samo dan nakon što je pušten iz zatočeništva, gdje je proveo 18 mjeseci, otac Tom Uzhunnalil susreo se s papom Franjom, rekavši da je tijekom zatočeništva svoju patnju prikazivao za Papu i Crkvu.


Susret u Vatikanu

Emotivan susret oca Toma i Svetog Oca održan je u papinskoj rezidenciji Sveta Marta u Vatikanu, odmah nakon audijencije u srijedu. Otac Tom je 12. rujna stigao u svoju zajednicu i odmah je iz zračne luke u Omanu letio u Rim.

Otac Uzhunnalil se zahvalio papi Franji i rekao mu: „Svaki sam se dan molio za vas, prikazujući svoju patnju za vas i za dobro Crkve“. Te su riječi Papu dovele do suza.

Salezijanski je svećenik dodao da u zatočeništvu nije mogao slaviti svetu Misu, ali da je „svaki dan u svome srcu ponavljao riječi misnoga slavlja“. Obećao je da će nastaviti moliti za one koji su mu „duhovno bili blizu“, a prisjetio se posebno i 16 poginulih osoba tijekom napada kada je bio otet.

Prva želja oslobođenog svećenika

„Uistinu, svaki sam dan osjetio Isusa pored sebe, uvijek sam znao i osjećao u srcu da nisam sam“, rekao je. Spomenuo  je, također, da ni u jednom trenutku nije smatrao da mu je život u opasnosti, te da su mu otmičari u jednom trenutku pružili lijek za dijabetes.

Papa je zagrlio oca Toma i obećao mu da će nastaviti moliti za njega, kao što je svaki dan molio dok je bio u zatočeništvu, te mu je udijelio svoj blagoslov.

Prva želja oca Toma bila je moliti u kapelici salezijanske zajednice u Vatikanu i slaviti svetu Misu, što nije mogao odmah, jer prije toga mora na liječnički pregled. Također se želio i ispovjediti, što nije mogao dok je bio u zatočeništvu.

Još nije poznato kada će se otac Tom vratiti u Indiju, pretpostavlja se za nekoliko dana.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijevod: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh