Vijesti

U EMISIJI „KULTURNI MOZAIK” // Na radijskoj postaji „Mir Međugorje” predstavljena knjiga „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?”

Na radijskoj postaji „Mir Međugorje” predstavljena knjiga „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?”

Neven Drozdek, autor knjige „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje”, gostovao je u emisiji „Kulturni mozaik” na radijskoj postaji „Mir Međugorje”, gdje je predstavio svoju knjigu

Vedrana Vidović, urednica i voditeljica emisije „Kulturni mozaik” na radijskoj postaji „Mir Međugorje”, 26. svibnja u emisiji je ugostila Nevena Drozdeka, autora knjige „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?”.


Kako je nastala knjiga?

Autor je, razgovarajući s voditeljicom, govorio o tome kako je knjiga nastala, odnosno što ga je potaknulo da ju napiše. Kao odgovor na pitanje, izdvojio je trenutak tijekom redovite, večernje obiteljske molitve, kada ga je njegov sin upitao kako on može znati da anđeo čuvar postoji, ako mu se moli svaki dan. Upravo je knjiga „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?”, odgovor na upit autorova sina.

Koncepcija knjige

Knjiga je kocipirana u 15 poglavlja, koja prate život autorova sina Grgura; točnije – 12 poglavlja vezuje se sa životom autorova sina, dva poglavlja vezuju se sa životom samoga autora, a jedno je poglavlje ‘plod’ autorove mašte.

„Htio sam se u ovoj knjizi malo poigrati sa stereotipima. Tema anđela čuvara jedna je od niza tema koja se u medijima, odnosno u javnosti, poprilično zloupotrebljava. Naravno da anđeli čuvari postoje, ali oni nisu stereotipni kako ih se prikazuje. Oni sudjeluju i pomažu, ali treba moliti, treba biti povezan s njima.”, rekao je Neven Drozdek.

Glavni motiv za pisanje knjige

Glavni motiv pisanja, kako kaže autor, bio je pružiti malo humora čitateljima. Drozdek tvrdi da zdrave katoličke literature za djecu, koja izlazi izvan okvira molitvenika, gotovo da i nema.

Uz autora, u emisiji je gostovao i njegov sin, desetogodišnji Grgur, koji je podijelio svoje dojmove o očevoj knjizi, te je istaknuo koja su mu poglavlja najdraža i zašto. Na kraju emisije, Grgur je izmolio molitvu „Anđele, čuvaru mili”.

Izdavač knjige je Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori”, koja svojim mnogobrojnim aktivnostima djeluje u svim slojevima društva svjedočeći i podučavajući temeljne vrijednosti čovječanstva utemeljene na Bibliji te nauku Crkve.

Poslušajte predstavljanje knjige Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?

O knjizi „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)”

Knjiga za dječake, djevojčice, mame, tate, bake, djedove i sve ostale!

Priča o dječaku Marku kojemu se, nakon što svome anđelu čuvaru zada neobičan izazov, počinju događati nevjerojatne stvari!

Zgode i nezgode dječaka Marka i njegovih prijatelja uobičajene su dogodovštine kroz koje prolaze svi dječaci, no ovdje postoji jedna, izvanredna razlika. O čemu se radi saznajte u knjizi!

Tekst prate ilustracije našeg popularnog ilustratora.

Idealan dar za prvopričesnike!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh