Aktualnosti

ZAREĐEN PRIJE 6 MJESECI

Eksplozija u Madridu odnijela još jednu žrtvu, preminuo mladi svećenik kojem je ovo bila prva župa Nakon eksplozije vlč. Ayala prevezen je u bolnicu te podvrgnut operaciji, no naknadno je preminuo. Njegov brat Pablo, također dijecezanski svećenik, udijelio mu je bolesničko pomazanje prije smrti. Imao je 36 godina

Foto: Pixabay

 

Najmanje je pet osoba do sada preminulo od posljedica eksplozije župne zgrade u središtu Madrida koja se dogodila u srijedu oko 15 sati, a koja je prema navodima Madridske nadbiskupije, najvjerojatnije izazvana curenjem plina u župnoj zgradi u ulici Calle Toledo.

Troje ljudi preminulo je na licu mjesta, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Među njima je bio i mladi svećenik Rubén Pérez Ayala, kojemu je služba u toj župi bila prva nakon ređenja. On je nakon eksplozije prevezen u bolnicu te je podvrgnut operaciji, no naknadno je preminuo, prenosi CNA. Njegov brat Pablo, također dijecezanski svećenik, udijelio mu je bolesničko pomazanje prije smrti. Imao je 36 godina.

Nadbiskupija je identificirala jednog od preminulih kao 35-godišnjeg električara Davida Santosa Muñoza, župljanina i oca četvero djece, koji je u zgradu došao „pružiti ruke“ glede problema s bojlerom.

Druga žrtva bila je 85-godišnjakinja. Također, podleglo je ozljedama i dvoje pješaka koji su se našli pored zgrade u vrijeme eksplozije.

Madridske hitne službe izvijestile su 20. siječnja da je u ovoj nesreći ozlijeđeno najmanje 11 osoba.

Zgrada, koja je u vlasništvu župe Virgen de la Paloma, imala je dva kata. U njima su bili stanovi za život svećenika te prostorije koji su koristili župa i Caritas.

Svećenik Neokatekumenskoga puta

Na mladoj misi vlč. Rubéna Péreza Ayale koju je slavio u župi Virgen de la Paloma 21. lipnja 2020., svećenik koji je bio dio Neokatekumenskoga puta, pozvao je nazočne i one koji su ih pratili putem prijenosa uživo da „gledaju Gospodina i povjeruju mu“, prenosi nedjelja.ba.

Rekao je: „Kad se pojave poteškoće, zavapimo Gospodinu.“

„Doživjet ćete da je Gospodin vaša utjeha… Doživimo radost što je Gospodin s nama“, poručio je tada.

U intervjuu za Info Madrid nedugo nakon ređenja, vlč. Pérez Ayala je rekao: „Tek kad sam shvatio da me Krist poziva da dam cijeli svoj život ne zadržavajući ništa za sebe, mogao sam ga živjeti s radošću.“

Sućut pape Franje

Nakon što je saznao tužnu vijest o velikoj eksploziji u jednoj zgradi u Madridu, papa Franjo je nadbiskupu španjolskoga glavnog grada, kardinalu Carlosu Osoru Sierri, poslao brzojav sućuti koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, javlja Vatican News.

U ovim teškim trenutcima Papa želi kardinalu, kleru i svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, izraziti svoju blizinu i naklonost – stoji u brzojavu. Sveti Otac upravlja Gospodinu svoje molitve i na poseban način povjerava njegovu milosrđu vječni pokoj žrtava, kao i sve ranjene i njihove obitelji. Zazivajući na kraju majčinski zagovor Naše Gospe od Almudene, Papa je udijelio svoj utješni apostolski blagoslov, kao znak kršćanske nade u uskrsloga Gospodina.

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh