Duhovnost

SVETA PRIČEST

Egzorcist u Međugorju otkrio što mu je đavao govorio, pa kaže: Više ne mogu služiti misu na isti način Don Ambrogio Villa, u propovijedi u Međugorju u svibnju 2019. godine, otkriva šokantne dijelove dijaloga s ocem laži koji je, prisjetsamo kako bi impresionirao egzorcista, mogao izreći sljedeće:

Egzorcist u Međugorju otkrio što mu je đavao govorio, pa kaže: Više ne mogu služiti misu na isti način

Foto: Pixabay


 

…đavao, jer je otac laži, istinu govori samo intervencijom Isusa i Marije, a inače, vrlo često, ismijava egzorcista koji misli da ga može svladati. Nije slučajno da Crkva određuje da s demonom nema nikakva dijaloga i da se postavljaju samo tri pitanja: „Kako ti je ime?“, „Koliko vas je?“, „Kako ste ušli i kad je planirano da odete?“. A kad treba dobiti odgovore, samo Bog određuje.

(…)

Don Ambrogio Villa, u propovijedi u Međugorju u svibnju 2019. godine, otkriva i druge šokantne dijelove dijaloga s ocem laži koji je, prisjetimo se, samo kako bi impresionirao egzorcista, mogao izreći sljedeće:

„Đavao mi je uvijek govorio: ‘Ona plače kad vidi da toliki ljudi nedostojno, bez ispovijedi, odlaze primiti ono tijelo.’ Sjetimo se da je đavao prisiljen govoriti po Božjoj zapovijedi! Zapravo je napisano, to kaže sveti Pavao, da onaj tko nedostojno jede to tijelo, jede i pije vlastitu osudu. Bolje je ne pričestiti se! Tijekom drugog egzorcizma demon mi je održao katehezu, ismijavajući me. Kaže mi: ‘Vi svećenici, kad podignete onaj komad kruha, odmah ga spuštate, žurite se! A tamo je Ona, sa svojim anđelima kleči i klanja se.’

Više ne mogu služiti misu na isti način. Nekoliko dana nakon što mi se ovo dogodilo, jedna mi osoba donosi sliku od prije 60 – 70 godina, jednu od onih još uvijek nacrtanih, ne fotografiranih, na kojoj se vidi svećenik koji podiže rukom svetu hostiju i tamo su uz njega anđeli s upaljenim svijećama.

Zli nas uvijek ismijava: misleći na štolu koju nosimo tijekom egzorcizama, više mi je puta rekao: ‘Samo zato što imaš onu ljubičastu krpu, inače bih te razbio.’ Tad se i ja njemu rugam i kažem mu: ‘A ja imam krpu! A ja imam krpu!“

Iz knjige „Moje ime je Sotona. Zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“ autora Fabija Marchesea Ragone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh