Aktualnosti

DVODNEVNA KONFERENCIJA KOJU ORGANIZIRAJU MLADI IZ UDRUGE ‘EHO’ // Najavljujemo: Eho konferencija – doživite Božju ljubav u punini! Eho konferencija održat će se 28. i 29. 10. u hotelu Bunčić u Vrbovcu.

Najavljujemo: Eho konferencija – doživite Božju ljubav u punini!

Ako dosad već niste čuli za Eho konferenciju, malo ćemo vas uputiti. To je dvodnevna konferencija, u obliku duhovne obnove, na kojoj se okupljaju mladi od 16 do 35 godina iz cijele Hrvatske. Organiziraju ju mladi iz udruge Eho, iz Zagreba. Mi smo odlučili svoj život predati Bogu u ruke, kako bi nas On odveo u smjeru koji je najbolji za nas – i tako se rodio Eho.

Što je to „Eho“?

Eho znači „jeka“, a u logu imamo maslačak jer je to cvijet koji možda nije najljepši, ali za nas nosi snažnu poruku. Maslačak ima mnogo „padobrančića“, sjemenja koje, kada sazrije, vjetar otpuše i odnese na mjesto na kojem će se ukorijeniti i donijeti plod – novi maslačak – i tako bez kraja. To je i naša želja – dopustiti Bogu da nas razvije, da sazremo, i onda da nas Duh Sveti otpuše negdje gdje ćemo donijeti plod i tako biti Eho (jeka) Božje ljubavi za svakoga na našem životnom putu.
Cilj Eho konferencije
Tijekom ove godine započeli smo s programima o liderstvu i partnerskim odnosima, školom govorništva i školom molitve, a radili smo i s krizmanicima. Kruna svega je Eho konferencija, čiji je cilj okupiti mlade ljude iz svih krajeva Hrvatske kako bismo zajedno iskusili Boga, svjedočili, molili, slavili Boga, jednom riječju – zapalili se za daljnji rad! Kao što je maratoncu izuzetno važna ona postaja na kojoj ga čeka svježa hladna voda, tako je i nama potrebno ovakvo osvježenje i punjenje baterija.

Tema ovogodišnje Eho konferencije je „Bog je ljubav“ (1 Iv 4, 16).

Ta rečenica je već previše puta izgovorena olako i bez pravog razumijevanja. Upravo zato želimo ući u dubinu ove stvarnosti i otkriti Boga koji zaista JEST čista ljubav! Ako se malo osvrnemo na današnji svijet, pogotovo na mlade ljude, vrlo ćemo lako zaključiti da svi nešto traže. To „nešto“ najčešće je ljubav i prihvaćenost. Nažalost, to često tražimo na pogrešnim mjestima.

Često čujemo da Bog kažnjava ljude, da je on strogi sudac koji samo čeka da nešto pogriješimo, da će nas odbaciti ako budemo loši ili prihvatiti ako budemo dobri. To nije istina! Te krive slike o Bogu onemogućavaju nam da ga upoznamo kakav On ZAISTA jest…

Dragi mladi, očekujemo vas! Prijavite se!

Ove godine cilj nam je da zajedno upoznamo Boga koji ljubi svoje stvorenje, da ga zajedno slavimo, pjevamo mu i radujemo se, jer On je ljubav koja se daje do kraja! Želimo otići u svijet obnovljeni, radosni i snažni kako bismo tu ljubav mogli širiti gdje god se nađemo!

Govornici

Očekuju nas i zanimljivi gosti govornici – Davor Pavuna, naš poznati znanstvanik i gorući svjedok Božje ljubavi; Vilim Karlović, čovjek koji je uz Božju pomoć preživio Vukovar i Ovčaru, i o tome svjedoči gdje god stigne; Matija Ricov, voditelj zajednice Nanovo rođeni, mladić koji je svoj život potpuno predao Bogu i služenju drugima; Marko Matijašević, predsjednik udruge Eho i govornik u Kristoforima.

Slavljenje će voditi Božja pobjeda, Dom molitve Slavonski Brod, Dom molitve Osijek i Kristofori.
Sve u svemu, radujemo se svima koji će doći i biti dotaknuti Božjom ljubavlju! Vjerujemo da će se naš Gospodin proslaviti kroz svaku osobu, da će ozdravljati, oslobađati i položiti svoju snažnu i nježnu ruku na svaku osobu koja ga potraži…

Prijave

Prijaviti se možete OVDJE. Prijave traju do 24. listopada. Moguće je na konferenciju doći i bez prijave, ali onda nije moguće uzeti obroke i noćenje.
Za sva pitanja javite nam se na [email protected] ili na stranicu na FacebookuEho projekt.

Izvor: Eho projekt; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh