Svjedočanstva

ZAPISI O EGZORCIZMIMA

Dvije sestre u ukletoj kući Možda je najzanimljiviji i najsenzacionalniji slučaj jedne stare kuće koja potječe iz srednjeg vijeka. Tamo me poslao nadbiskup moje biskupije.

Dvije sestre u ukletoj kući

Foto: Shutterstock

 

Neobjašnjivi otisci

Možda je najzanimljiviji i najsenzacionalniji slučaj jedne stare kuće koja potječe iz srednjeg vijeka. Tamo me poslao nadbiskup moje biskupije. Zamolba mu je stigla od osobe koja je bila poznata po svojoj staloženosti i ozbiljnosti. Diego je govorio da u njegovoj kući drveni namještaj puca bez razloga, iznenada, dok se sav namještaj pomiče. Ne puno, no micao se, i to sam od sebe. Nije bilo jasno zašto. Došao sam u tu kuću i prva stvar koja me se dojmila kad sam ušao u salon, koji je imao gotičke svodove, bili su životinjski tragovi na stropu. Otisci životinjskih kopita. Siguran sam da apsolutno nisu bili naslikani. Dobro sam provjerio! Blagoslovio sam vlasnika i kuću od vrha do dna i fenomen je nestao nakon nekog vremena. Isprva razlog ovih napada nije bio poznat, no, nakon nekoliko mjeseci Diego mi je rekao da je otkrio da je stanar na katu iznad osoba koja gotovo svakodnevno prakticira spiritizam. I to je zasigurno bio uzrok uznemiravanja. Takve se stvari nikad ne događaju bez razloga! Ponekad uzrok može biti vlastiti kompromis žrtve s okultnim, govorimo o osobama koje su podlegle iskušenju magije. No u ovom slučaju to nije bilo tako. I kad sam ušao u tu kuću, odmah sam se osjećao jako zbunjeno jer su prvo što me se dojmilo bili ti neobjašnjivi otisci.

Telefonirale su mi i otišao sam u dva, tri navrata blagosloviti kuću u kojoj se fenomen događao. Gianna i Luisa bile su zbunjene, nisu mogle shvatiti…

Susreo sam se i s drugim slučajevima nenormalnih mirisa ili buke koja je dolazila kroz zidove, no želim ispričati slučaj dviju starijih osoba, Gianne i Luise, sestara koje je noću, dok su zajedno spavale, budio vrlo snažan snop svjetlosti koji nije dolazio iz umjetnog izvora. Nije bilo lustera, reflektora ili nečeg drugog. Telefonirale su mi i otišao sam u dva, tri navrata blagosloviti kuću u kojoj se fenomen događao. Gianna i Luisa bile su zbunjene, nisu mogle shvatiti kako ovaj snop svjetlosti može doći u njihovu spavaću sobu. Pokušale su dignuti  rolete kako bi provjerile dolazi li to svjetlo izvana, no to nije bilo tako. Svjetlost je nastajala u samoj sobi i budila ove dvije jadnice usred noći. Nakon mojih blagoslova sestre me nisu više zvale, znak da je i u ovom slučaju fenomen nestao. Za uznemiravanja poput ovog važna je upotreba sakramentalija: blagoslovljene vode i posebno blagoslovljenog tamjana. Ovaj potonji je, prema mom mišljenju, posebno djelotvoran jer se može proširiti po cijelom domu.

Iz knjige „Moje ime je Sotona. Zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“ autora Fabija Marchesea Ragone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

LJETNI POPUSTI Do 31. srpnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 84 umjesto 120 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh