Osobni razvoj

DEREK PRINCE

Dvije najmoćnije riječi

Foto: Lina Trochez; Unsplash

Mt 18,21-35

 

Nitko nije oprostiviji i milostiviji od Boga, ali je ovdje postavio vrlo jasan princip. Ako želite da vam On oprosti, i vi morate oprostiti drugima.

Iz ove prispodobe proizlaze tri važna zaključka. Prvi, neopraštanje je zlo. Gospodar je rekao sluzi: „Zli slugo!“ To je teška optužnica, zar ne? Sluga nije počinio nikakav gnjusan zločin; jednostavno je propustio oprostiti drugome sluzi. Neopraštanje je, čini se, zlo u Božjim očima.

Sljedeće, Isus kaže da je Gospodar bio ljut. Neopraštanje izaziva Božju ljutnju. Ne zaboravite da je ovo izravna usporedba gospodara i sluge, kao nas i Boga.

Treće što sam uočio jest da nas neopraštanje zarobljava. Ovdje je, umjesto tamničara, upotrijebljena riječ „mučitelja“. Isus je rekao: „Moj će se nebeski Otac ponijeti prema vama onako kako se taj gospodar ponio prema svojem sluzi.“ Nemilosrdan je sluga bio izručen mučiteljima.

Molim vas svim srcem da odlučite oprostiti onako kako želite da Bog oprosti vama.

U srcu reci: Opraštam ti! To su dvije najmoćnije riječi.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Dvije najmoćnije riječi“ autora Dereka Princea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh