Duhovnost

ANSELM GRÜN

Duše Sveti, ti si u meni, i onda kad te ne osjećam!

Foto: Shutterstock


 

Duše Sveti, očitovao si se apostolima kao plameni jezici. Ti si vatra koja nas grije, koja nas oživljuje. Ponekad se osjećam pregoreno i prazno. Imam dojam da u meni više nema žara. Oduševljenje je zamrlo. Sve je u meni hladno i sivo poput pepela. Onda čeznem za vatrom koju sam često znao osjetiti.

Duše Sveti, ti si u meni, i onda kad te ne osjećam

Kada si ti u meni poput vatre, onda u meni frcaju iskre. Onda odjednom imam ideje. Uspijevam i druge zaraziti. Onda je u meni toplo i oko mene nastaje toplina. Duše Sveti, budi u meni žar koji će druge grijati. Budi u meni vatra iz koje će frcati iskre i koja će u drugima buditi život.

Duše Sveti, ti si u meni, i onda kad te ne osjećam. Stoga si sada želim predočiti da si ti poput žara u meni i griješ moju nutrinu.

S vremena na vrijeme moram zatvoriti vrata svoje peći da žar ne bi dogorjela, nego me ugrijala

S vremena na vrijeme moram zatvoriti vrata svoje peći da žar ne bi dogorjela, nego me ugrijala. Onda će možda doći i drugi da bi sjeli oko moje peći i na njoj se ugrijali. U takvim sam trenutcima pun zahvalnosti. Duše Sveti, daj da te osjetim kao žar koja nas u najdubljoj nutrini međusobno povezuje i stvara zajedništvo.

 

Autor: pater Anselm Grün

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh