Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Duše Sveti, Duše Slobode, oslobodi moj um, moje srce, moj brak od svake krive navezanosti na moje roditelje!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, danas ti donosim svoj odnos sa svojim roditeljima i svaki njihov utjecaj na naš brak. Želim Ti Oče zahvaliti za živote mojih roditelja, zbog toga što sam danas ovdje, što živim, što si mi preko njih podario život. No, molim te da mi daš snage i budeš mi milostiv po Imenu svoga Sina, da mogu oprostiti roditeljima sve ono što nije bilo dobro, svaki krivi odgoj, nedovoljno pruženu ljubav i brigu, prestrogo kažnjavanje, nepotrebno uplitanje u naš brak i sve ono drugo što me je ražalostilo, opteretilo i navuklo na moje srce teret koji me možda još dan danas prati. Želim ovog trena Isuse donijeti pred tebe svaku situaciju koje me je zbog roditelja negativno obilježila, znanu i neznanu, i želim izreći na glas da se odlučujem oprostiti.

Želim biti slobodan/slobodna od svakog krivog utjecaja, od svakog krivog stava koji je u meni…

Želim i odlučujem se iskreno poštivati i voljeti svoje roditelje, pomozi mi! Ali Isuse, želim biti slobodan/slobodna od svakog krivog utjecaja, od svakog krivog stava koji je u meni, želim biti potpuno slobodan/slobodna za svog supružnika i odmah poslije Tebe Oče, poslije Presvetog Trojstva, svog supružnika staviti na prvo mjesto u svome životu. Želim to! Duše Sveti, Duše Slobode, oslobodi moj um, moje srce, moj brak od svake krive navezanosti na moje roditelje! Blagoslovi moje roditelje! Po Isusovom Imenu! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iako mi je to možda teško, iako smatram da ne zaslužuju, danas ću se odlučiti blagosloviti svoje roditelje, moliti za njih, zahvaliti im i odlučiti se oprostiti (bili na ovom svijetu ili ne). Najveća sloboda dolazi opraštanjem, odlučujem se za to!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh