Najave

SRIJEDA, 16. 11. 2022., ZAGREB-DUBRAVA

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE Ako ti se čini kako više nemaš snage nositi se s teretom koji te pritišće, dođi! 16. 11. dođi u crkvu svetog Bogdana Leopolda Mandića!

U suvremenom svijetu mladima se nude razne mogućnosti. Kao bliješteći idoli postavljeni su razni „influenceri“ koji vode prividno savršene živote. Nerealne fotografije užitaka i zabavnih druženja jedino je vrijedno objave na društvenim mrežama.

Dok je bio mlad, sveti je Franjo također lutao ulicama Asiza sa svojim prijateljima uživajući u blagodatima ovoga svijeta koje su praznile njegovu dušu. Gospodin ga je iz te agonije izvukao, a sveti se Franjo njemu u potpunosti predao

Novac i slava vrijednosti su na koje se potiče mlade i samo za njih se vrijedi boriti. Nebrojeni mladi pate, teturaju izgubljeno stazama života koje ih vode u još dublju ispraznost. Ljubav kao odluka i žrtva za drugoga percipira se kao suludi model zastarjelih vremena. Jedino čemu ljubav služi su intenzivne emocije koje na tren izvlače iz agonije. Svijetom vlada nered, a na red se ljudi zgražaju ne prepoznajući ga više onim što on jest već nečim pogrešnim, (ne)razmišljanjem neukih ovaca. Prepoznavši potrebe mladih ljudi, franjevci kapucini pokrenuli su duhovne obnove koje godinama vodi fra Josip Ćibarić. Kapucini u svojim duhovnim obnovama mladima nude sebi svojstvenu alternativu, unikatan pristup životu kroz franjevačku duhovnost. Dok je bio mlad, sveti je Franjo također lutao ulicama Asiza sa svojim prijateljima uživajući u blagodatima ovoga svijeta koje su praznile njegovu dušu. Gospodin ga je iz te agonije izvukao, a sveti se Franjo njemu u potpunosti predao.

Duhovne se obnove održavaju svakog mjeseca u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi, a iduća počinje u srijedu 16. 11. u 19 sati

Toliko je snažno i potpuno bilo njegovo predanje da naš nebeski Otac preko Franjinih dijela, stoljećima nakon njegove smrti, još uvijek dotiče srca onih bijednih i izgubljenih duša koje ga se usude potražiti. Sestro, brate ako si se prepoznao/la u ovom tekstu, ako ti se čini kako više nemaš snage nositi se s teretom koji te pritišće, dođi! Dođi na izvor franjevačke duhovnosti, dopusti Gospodinu da te dotakne, da te zagrli, da utaži tvoju žeđ! Duhovne se obnove održavaju svakog mjeseca u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi, a iduća počinje u srijedu 16. 11. u 19 sati. Mir i dobro!

Foto: Tomislav Bagarić, tekst: Luka Draganić

Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh