Evangelizacijski susreti

DUHOVNA OBNOVA U TIJEKU // Don Damir Stojić u Rijeci: „Kada ste doživjeli najveću ljubav u životu?”

Don Damir Stojić u Rijeci: „Kada ste doživjeli najveću ljubav u životu?”

Sinoć, 12. svibnja započela je dvodnevna duhovna obnova u Rijeci, koju predvodi studentski kapelan iz Zagreba don Damir Stojić

U prepunoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Rijeci, sinoć 12. svibnja započela je dvodnevna duhovna obnova koju predvodi don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba.

Dva događaja iz don Damirova djetinjstva

Na početku svoga nagovora, don Damir vjernicima je uputio pitanje: „Kada ste doživjeli najveću ljubav u životu?”, potaknuvši sve na razmišljanje. Kao vlastiti odgovor na pitanje, don Damir je izdvojio dva događaja iz njegova djetinjstva – trenutak kada je osjetio roditeljsku ljubav i trenutak kada je osjetio neizmjernu podršku svoga oca na natjecanju na kojem je sudjelovao.

Božja ljubav prema čovjeku

Ta dva iskustva don Stojić usporedio je s Božjoj ljubavlju za nas, koja se ne može ni sa čim mjeriti. U svom nagovoru naglasio je jednu grešku koju činimo, a to je proiciranje osobina našeg zemaljskog oca na Boga, koji je naš Nebeski Otac. To je velika greška, jer Bog je čista ljubav i naš bi zemaljski otac trebao biti nalik njemu, ne obratno.

Cjelokupni sinoćnji nagovor don Damira u riječkoj crkvi Sv. Nikole Tavelića možete poslušati u videu ispod.

Program drugog dana duhovne obnove započinje večeras u 19 sati.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh