Duhovnost

DUHOVNA (NE)ZRELOST

Tri savjeta za rast u duhovnom životu Želiš li rasti u vjeri u Gospodina Isusa Krista? Želim ti pomoći

Tri savjeta za rast u duhovnom životu

Foto: Shutterstock


 

Rast u duhovnom životu ne događa se u trenutku. Mnoga ljubljena braća i sestre misle da su, budući da su već dugo u crkvi, možda čak i od djetinjstva, već duhovno sazrjeli. Dob nije ispravno mjerilo – možemo biti kršćanin godinama i još uvijek ostati djeca kada je riječ o vjeri.

Želiš li rasti u vjeri u Gospodina Isusa Krista? Želim ti pomoći. Ni ja nisam savršeno zrela, ali jedva čekam svakodnevno rasti i želim vas pozvati na putovanje da zajedno rastemo u Kristu.

Evo nekih savjeta koje nam mogu pomoći na tom putu:

Nastojite saznati istinu čitanjem Božje Riječi

U Djelima apostolskim nalazimo grupu kršćana, ljudi koji su bili pohvaljeni zbog svoje svakodnevne navike istraživanja istine Božje Riječi, kako bi potvrdili ono što su apostoli propovijedali.

„A braća su odmah noću poslala i Pavla i Silu u Bereju. Oni, čim stigoše, odoše u židovsku sinagogu. Ovi pak bijahu plemenitiji od onih u Solunu. Oni primiše Riječ sa svom spremnošću te su danomice istraživali Pisma, je li to tako“ (Dj 17, 10-11).

Oblikujte se Božjom Riječju

Riječ Božja više je nego poruka spasenja svim grešnicima; također je vodič koji pomaže spašenima da se preobraze u Kristovu sliku. Moramo se prepustiti Božjoj Riječi da nas oblikuje kako bismo postali „potpuni“ baš kao što je sveti Pavao rekao (2 Tim 3,16-17):

„Svako je Pismo od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za prijekor, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude potpun, opremljen za svako dobro djelo“.

Slijedite poticaje Duha Svetoga

Duh Sveti, kojeg je Bog stavio u nas, utječe na nas da rastemo i donosimo ploda. On nas potiče da želimo slijediti Krista i osposobljava da donosimo plodove u našem životu. Kada slijedimo njegovo vodstvo, dopuštamo mu da nas oblikuje i potiče da rastemo u vjeri:

„A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjera, krotkost, uzdržljivost. Protiv ovih nema zakona. A koji su Kristovi, razapeše tijelo sa strastima i požudama. Ako živimo u Duhu, u Duhu i hodimo“ (Gal 5, 22-25).

Autor: J.B. Cachila (Novizivot.net)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh