Valentina Jandrašek

RECENZIJE KNJIGA

DUHOVNA BUDILICA Jednostavnost je ključ koji otvara Božje srce Odrastanjem, obrazovanjem i svakodnevnim brigama, lako izgubimo tu dragocjenu osobinu – zaboravimo se jednostavno i iskreno radovati i prepuštati Božjoj prisutnosti u svakome trenutku svoga života...

DUHOVNA BUDILICA Jednostavnost je ključ koji otvara Božje srce

Foto: Shutterstock

 

Zaboravimo da odrastanjem nismo prestali biti Božja djeca

Jednostavnost je ključ koji otvara Božje srce. Odrastanjem, obrazovanjem i svakodnevnim brigama, lako izgubimo tu dragocjenu osobinu – zaboravimo se jednostavno i iskreno radovati i prepuštati Božjoj prisutnosti u svakome trenutku svoga života. Zaboravimo da odrastanjem nismo prestali biti Božja djeca. Možda je baš to razlog što je nama odraslima često teško razumjeti iskrena i čista dječja srca, a još nam je teže približiti im srž biblijske poruke i potaknuti ih da prepoznaju Isusovu prisutnost u svojim životima, iako znamo koliko je to važno za daljnji razvoj njihove duhovnosti i osobnosti.

Tekstovi sadržani u ovoj knjizi, pomogli su mi iznova spoznati jednostavnost i primjenjivost biblijske poruke koja je dostupna i razumljiva svakome, što ovu knjigu čini ne samo izvrsnim sredstvom pomoći djeci da od malih nogu grade svoj odnos sa živim Bogom nego i svojevrsnom duhovnom budilicom za sve nas odrasle

Knjiga Sarah Young Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…pisana jednostavnim, djeci razumljivim jezikom i zabavnim stilom vješto je satkan spoj prepričanih biblijskih zgoda i kratkih poticaja (najmlađim) čitateljima kako da poruke koje prepoznaju u tim zgodama prepoznaju i u svojim svakodnevicama nalazeći u njima živu i brižnu Isusovu prisutnost. Primjerice, dok čitamo o tome kako je Isus na Cvjetnicu sjeo na magarca i klip-klop jahao na njemu kroz gradska vrata te da je znao da se mora dogoditi nešto strašno, ali i predivno (str. 204.), dobivamo i poticaj pisan u prvom licu da ne zaboravimo Bogu prepustiti i svoje brige, povrijeđenosti i neizvjesnosti: Kad te ljudi povrijede, sjeti se da sam ja s tobom. I prema meni su se tako odnosili. Pomoći ću ti proći kroz teška vremena, samo mi ostani blizu. (str. 205.) Tekstovi sadržani u ovoj knjizi, pomogli su mi iznova spoznati jednostavnost i primjenjivost biblijske poruke koja je dostupna i razumljiva svakome, što ovu knjigu čini ne samo izvrsnim sredstvom pomoći djeci da od malih nogu grade svoj odnos sa živim Bogom nego i svojevrsnom duhovnom budilicom za sve nas odrasle koji toliko često kompliciramo ili zanemarujemo jednostavnu Božju ljubav i prisutnost u svojim životima.

Ovo je knjiga iz pera protestantske autorice što bi je možda moglo učiniti neprivlačnom (ponekim) katoličkim roditeljima. Valja, stoga, napomenuti da ovi tekstovi ne sadrže tumačenja koja se na bilo koji način protive katoličkome nauku, pa će, naravno uz živo svjedočenje odraslih i opći odgoj djece u vjeri i molitvi, donijeti višestruki rod u duši svakoga djeteta koje se s njima susretne.

Ova će knjiga svakom djetetu pomoći upoznati Božju Riječ i uživati u Isusovoj prisutnosti. Ilustracije su predivne a biblijski događaji ispričani tako da će ih svako dijete čitati s oduševljenjem!

Dodatne kratke meditacije nakon svake priče – čine ovu knjigu jedinstvenom.

Knjiga je dio serijala „U Tvojoj prisutnosti“ i vjerujemo da će svima biti na blagoslov, a posebno najmlađima.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Valentina Jandrašek; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh