Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Duh Sveti se neizmjerno izlijeva na onoga tko se ozbiljno obrati Gospodin ljubi svih, ali mili su mu samo oni koji vrše njegovu volju svim umom, svim srcem i svim silama

Foto: Pixabay

 

Kršćanina koji se trudi dati Gospodinu najbolje od sebe onako kako je to učinila Marija, Lazarova sestra, Gospodin će pomazati mirisom Duha Svetoga, nestvorene Ljubavi Oca i Sina.

Tko živi u teškom grijehu ne širi miris Duha Svetoga, nego smrad sumpora, koji je smrad prisutnosti sotone

Mnogi su hodočasnici u prisutnosti Padre Pia osjećali nebeski miris. Čak i danas neki hodočasnici koji odu u San Giovanni Rotondo osjećaju ovaj miris koji nije od ovoga svijeta. Prije mnogo godina i ja sam imao milost osjetiti ovaj miris dok sam prolazio pokraj ćelije Padre Pia, kojeg sam upoznao kad sam bio dječak. Govori se da Padre Pio čini da njegov miris osjeti onaj koji se treba obratiti. Sjećam se, tijekom jednog hodočašća u San Giovanni Rotondo s jednom grupom vjernika iz župe, dok sam klečao na grobu Padre Pia, tražio sam od njega milost da s vjerom slavim Euharistiju i da mnogo vremena posvetim slušanju ispovijedi. Dobro, govori se i da bi se Padre Pio, ponekad dok bi šetao među ljudima, zaustavio pokraj nekoga i ozbiljna lica mu rekao: “Ti smrdiš!”. Padre Pio je htio reći: “Ti živiš u grijehu!”. Tko živi u teškom grijehu ne širi miris Duha Svetoga, nego smrad sumpora, koji je smrad prisutnosti sotone.

Nemoj biti kao Kain koji je Gospodinu žrtvovao otpad od janjaca, već budi kao Abel koji je Gospodinu žrtvovao prvine svog uroda

Nebeski Otac ne stavlja novo vino u stare mješine, kaže Isus. Duh Sveti se neizmjerno izlijeva na onoga tko se ozbiljno obrati. Onaj tko je ispunjen Duhom Svetim, sve čini i govori s nadnaravnom ljubavlju. Što daješ Isusu? Kao i Marija, pozvani smo ne davati otpad naše svakodnevice, već prve plodove. Nemoj biti kao Kain koji je Gospodinu žrtvovao otpad od janjaca, već budi kao Abel koji je Gospodinu žrtvovao prvine svog uroda.

Gospodinu su mili oni koju su velikodušni prema njemu. Gospodin ljubi svih, ali mili su mu samo oni koji vrše njegovu volju svim umom, svim srcem i svim silama.
Ako uistinu želiš kušati silazak Duha Svetoga ovog Uskrsa, odluči staviti Gospodina na prvo mjesto u svom životu, te se odreci sotone i svih njegovih opakih djela. Odreci se iznad svega ljubavi prema novcu: Ljubavi koju je imao Juda.

Amen. Amen.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh