Svjedočanstva

BOŽJA RIJEČ

Duh Sveti mi pomaže da čujem svoga muža, sve bolje Polaznica sam Škole molitve i želim posvjedočiti o snazi Božje riječi

Već dugo vremena, godinama, moj odnos s mužem nije bio dobar. Kad bih god pokušavala s njim razgovarati, on ne bi htio, odbijao bi me i bio grub. Naši problemi su se s godinama gomilali i stanje je bilo sve gore. Duže sam vrijeme molila za svog muža, za naš brak, da naš odnos bude bolji, ali pomaka nije bilo.

„Ta ništa nije zastrto, osim zato da se očituje i ništa skriveno, osim zato da dođe na vidjelo!“

Jedne sam večeri uzela Sveto pismo i odlučila potražiti u njemu nešto što bi mi moglo pomoći. I čitajući Evanđelje po Marku, došla sam do četvrtog poglavlja, dvadeset i drugog retka, gdje piše:

„Ta ništa nije zastrto, osim zato da se očituje i ništa skriveno, osim zato da dođe na vidjelo!“

Ponovila sam to više puta, tjerajući samu sebe da povjerujem da će mi Bog po toj riječi zaista otkriti nešto što je skriveno, što ja ne znam i pomoći mi da riješim problem.

U jednom sam trenutku osjetila jaku Božju prisutnost i znala sam da je Gospodin uslišao moju molitvu.

A on je govorio o tome kako sam ga ja, kad se prije 16 godina rodio naš sin, izbacila iz kreveta i kako mora spavati na kauču

Prošlo je nekoliko mjeseci, ja sam iščekivala Božju intervenciju.

Tog je dana u crkvi na svetoj misi bilo baš to čitanje (Mk 10,22). I u nastavku je bilo: „Pazite što slušate“.

Na izlasku iz crkve osjetila sam da će se nešto dogoditi i da neće biti ugodno.

Navečer je moj muž otišao u kafić. Nije ga dugo bilo pa sam ga nazvala. Čula sam mu po glasu da je pijan. Opet mi je nešto odbrusio i mislio je da je prekinuo vezu, no nije i mogla sam čuti sve što su razgovarali. A on je govorio o tome kako sam ga ja, kad se prije 16 godina rodio naš sin, izbacila iz kreveta i kako mora spavati na kauču.

Ispričala sam mu se, više puta, molila i prikazivala svete mise na nakanu da…

Ja ga jesam pitala da spava na kauču, jer uz njega i bebu jednostavno nisam imala dovoljno mjesta i nisam se mogla odmoriti. Nisam imala pojma da ga je to tako teško uvrijedilo i da mi to nije oprostio 16 godina! Ispričala sam mu se, više puta, molila i prikazivala svete mise na nakanu da mi oprosti. Gospodin je brzo uslišao, iscijelio mu rane i dao milost da oprosti. Od tada je moj muž skroz drukčiji prema meni, naš je brak puno bolji, slava Gospodinu!

Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca. Hebrejima 4,12

Posvjedočila polaznica Škole molitve.

Book.hr

Foto: Petra; Pixabay 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh