Razno

SNAGA ZAGOVORNE MOLITVE

Duh Sveti ju je probudio da moli za mene kad sam bio na samrti

Foto: Shutterstock

 

Jednog vrućeg ljetnog dana, kao mladi misionar u Africi, posjetio sam jednu misijku zajednicu. Bio sam jako žedan pa sam popio vodu s izvora. Voda na tom izvoru bila je zagađena. Odmah nakon toga sam obolio. Zdrastveno stanje mi se iz dana u dan pogoršavalo, a zbog visoke temperature počeo sam i halucinirati. U jednom trenutku vidio sam kako se crna plahta spušta na mene. Znao sam da je to smrt i da umirem. Iznenada sam začuo glas. Netko je molio za mene. Bio je to glas jedne žene koja ide u istu crkvu gdje i moj otac. Ali oni su udaljeni preko 8000 kilometara od mene, žive u sjevernoj Njemačkoj!

Nakon toga odlučio sam napisati pismo svom ocu. Zamolio sam ga da pita tu gospođu što joj se dogodilo toga dana kada sam čuo molitvu…

Čuo sam da ta žena moli da me Gospodin poštedi smrti. Tog je trenutka vrućica prestala. Polako sam se oporavljao. Nakon toga odlučio sam napisati pismo svom ocu. Zamolio sam ga da pita tu gospođu što joj se dogodilo toga dana kada sam čuo molitvu. Odgovor koji sam dobio me veoma dirnuo. Tog dana Duh Sveti ju je probudio i rekao da mora moliti za Reiharda koji umire u Africi. Molila je satima sve dok nije ušla u milost. Taj sam dan spoznao snagu zagovorne molitve. Pomogla je!

Prevela: Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh