Svjedočanstva

OČE, HVALA TI!

Dugo nismo pročitali ljepše svjedočanstvo o zagovoru Padre Pija Žena je molila svog muža da je odvede svećeniku jer je nitko ne može izliječiti. Suprug je, međutim, bio agnostik i pokušao je uvjeriti svoju ženu da je to apsurdno praznovjerje

Foto: Shutterstock

Uz Padre Pija vežu se mnoga čudesa, kako za vrijeme njegova života na zemlji, tako i danas dok nas vjerno zagovara s neba. Međutim, već dugo nismo pročitali ovako snažno svjedočanstvo zagovora talijanskog kapucina.

I više nego je mogla zamisliti

Svjedočanstvo o ženi koja se, zbog dijagnosticiranog raka, obratila čudotvornom svecu te zatim doživjela i više nego što je očekivala zapisano je u knjizi Padre Pio, nepoznata čuda svetih stigmata autora Joséa Marie Zavale, prenosi Vjera.hr.

Žena je molila svog muža da je odvede svećeniku jer je nitko ne može izliječiti. Suprug je, međutim, bio agnostik i pokušao je uvjeriti svoju ženu da je to apsurdno praznovjerje. Ipak, unatoč inzistiranju, popustio je, ali uz uvjet:

„Odvest ću te Padre Piju, ali neću ući u crkvu. Čekam vani.”

Zatim su ona, njezin muž i sinčić stigli u crkvu i zatekli mnogo ljudi kako pobožno mole krunicu. Dok je čekala na razgovor sa svećenikom, bolesnica se divila tom prizoru.

Reci ocu da ga zovem

Napokon, kada je došao red na nju, razgovarala je s Padre Pijom i ispričala mu sve o svom životu i o bolesti. Tada ju je svećenik blagoslovio i upitao ju tko je dječak. Čim je odgovorila da je to njezin sin, Padre Pio ga je pozvao i zamolio: „Idi do vrata i reci svome ocu da ga zovem“.

Kad je dječak došao do vrata crkve i rekao ocu da ga Padre Pio zove, čovjek je počeo glasno plakati.

U crkvu je ušao na koljenima i tako došetao do sredine hrama. Netko mu je pokušao pomoći i pitao ga što se događa, na što je, lica još uvijek oblivena suzama, odgovorio: „Padre Pio je zamolio mog sina da me pozove.”

Vjernici su se gledali i pitali: “Što je tu čudno?”

Čovjek je duboko dirnut izjavio: „Moj sin je bio gluh i nije govorio.”

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh