Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Držimo se svog osjećaja kontrole, no Isusov je put mnogo bolji Moramo se odreći samih sebe te potpuno i bez straha predati se Božjoj volji. Sve ono što je najbolje za nas i što vodi u vječni život bit će nam dano.

Držimo se svog osjećaja kontrole, no Isusov je put mnogo bolji

Foto: Shutterstock

 

„Kada bi se duše potpuno predale meni, ja bih ih posvetio i obasuo još većim milostima.“ (Dn 1682)

 

Razmatranje

Mi se tako čvrsto držimo svog osjećaja kontrole! Mislimo da imamo budućnost u svojim rukama, ili barem u našem rokovniku. No Isusov put je mnogo bolji. Zapravo, to je jedini put. Jednostavno moramo pustiti stvari i otvoriti se za njegovu milost koja je daleko moćnija od bilo kojeg našeg napora. Moramo se odreći samih sebe te potpuno i bez straha predati se Božjoj volji. Sve ono što je najbolje za nas i što vodi u vječni život bit će nam dano. Možeš li zamisliti izvanredni mir koji dolazi od potpune predanosti njegovoj brizi?

Molitva

Milosrdno Srce Isusovo, preuzmi kormilo mog života.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh