Aktualnosti

NOVA ODREDBA

Državnim službenicima u Švedskoj zabranjeno moliti na radnom mjestu Nova će se politika tako primjenjivati u školama, domovima za starije osobe i ostalim državnim ustanovama…

Državnim službenicima u Švedskoj zabranjeno moliti na radnom mjestu

Foto: Shutterstock


 

Gradsko vijeće u švedskom priobalnom gradu Bromölla usvojilo je niz novih pravila koja zabranjuju državnim službenicima molitvu tijekom radnog vremena, pišu regionalne novine Kristianstadsbladet.

„Iz Pravilnika smo izbacili sve što može dovesti do zaključka da je dopušteno koristiti slobodno vrijeme za molitvu tijekom radnog dana“, rekao je predsjednik vijeća Eric Berntsson. Napomenuo je da se zabrana odnosi na sve vjere.

Nova će se politika tako primjenjivati ​​u školama, domovima za starije osobe i ostalim državnim ustanovama. Državnim dužnosnicima tako više nije dopušteno koristiti nijedan trenutak tijekom radnog dana za molitvu.

Dok mnogi tvrde da je zabrana očita povreda vjerske slobode, drugi tvrde da bi zaposlenici trebali raditi bez da ih ometaju vjerske prakse kolega.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh