Najave

NEDJELJA, 7. 6. na LTV-u

DRUGI DIO IGRANOG FILMA O DON BOSCU Nitko nije siroče na ovoj zemlji Film o ljubavi koja ohrabruje istinom u koju je don Bosco uvjerio svakoga koga je susreo

Foto: laudato.hr

 

Ovu smo nedjelju imali priliku pogledati prvi dio igranog filma o svetom salezijancu koji je čitav svoj život utrošio za mlade koje je pronalazio na ulici, u zatvorima, besposlene i ostavljene.

Drugi dio filma prikazat će se ovu nedjelju, 7. lipnja u 20 sati na Laudato televiziji

1.dio filma

Mali poljoprivrednik Giovanni Bosco pokazuje izraženu inteligenciju i želju za učenjem: slijedeći primjer svog mentora, postat će svećenik. U Torinu, sada već odrastao, don Bosco dolazi u kontakt s očajnom omladinom velikog grada: djeca i adolescenti prisiljeni na prosjačenje i krađu, iskorištavani za teške i nedovoljno plaćene poslove. U njegovu srcu stvara se odlučnost i ostvaruje u praksi revolucionarnu ideju: tjedni oratorij u kojem se djeca mogu igrati, učiti i iznad svega još uvijek osjećati da su vrijedna ljubavi. U stoljeću mučenom političkim borbama, vjerskim tenzijama, tehnološkim napretkom i kulturnim revolucijama, don Bosco je s vjerom i svojim neumornim djelovanjem uspio spasiti život stotinama mladih ljudi.

 

Najavu filma pogledajte ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh