Evangelizacijski susreti

DRUGI DAN DUHOVNE OBNOVE // Don Damir Stojić: „Isus ne može odbiti svoju ‘Mamu’”

Predavanje koje su ismijali svjetovni mediji: „Nije problem u pornografiji jer previše pokazuje, nego jer pokazuje premalo – jer izostavlja čovjekovu dušu”

Foto: Don Damir Stojić

 

Drogoga dana duhovne obnove u riječkoj crkvi Sv. Nikole Tavelića, zagrebački studentski kapelan, don Damir Stojić govorio je o Gospi, njenoj ulozi u našim životima i o fatimskim tajnama

Nakon sinoćenjeg misnog slavlja u crkvi Sv. Nikole Tavelića, don Stojić održao je prigodni nagovor uz 100. obljetnicu Gospina ukazanja u Fatimi koja se jučer obilježavala.

Događaj iz života jedne američke obitelji

Nagovor je započeo događajem iz života jedne američke obitelji. Obitelj je u kući imala Gospin kip, koji je nestao. Majka ga nije mogla pronaći, a ni ukućani nisu znali gdje je. Jednog dana, dok je čistila sobu svoje djece, pod sinovljevim krevetom našla je Gospin kip. Na upit zašto ga je ostavio ondje, odgovorio je da je želio dobiti bicikl za Božić, no Isus mu nije ispunio tu želju. Bio je i ‘dobar’, ali bicikla i dalje nije bilo. Tri godine poslije, napisao je Isusu sljedeće: „Dragi Isuse, dvije godine tražim bicikl – nisi mi ga dao. Ove godine, ako mi ne daš bicikl, neću ti vratiti Mamu!“, i u tom je trenutku uzeo Gospin kip i stavio ga ispod kreveta.

Isus je poslušan svojoj Majci

Don Damir je naglasio da je dječak bio svjestan toga, da ako bi on sve učinio za svoju majku, što će tek Isus učiniti za svoju. U Evanđelju imamo primjere Isusove poslušnosti njegovoj Majci. Jedan od njih je i Isusovo čudo koje je učinio u Kani, pretvorivši vodu u vino. Premda nije bio ‘njegov čas’, Isus je poslušao svoju majku. „Isus ne može odbiti svoju ‘Mamu’“, dodao je don Stojić u sinoćnjem nagovoru.

Gospa je progovorila djeci

„Gospa dolazi da nas traži, da nas upozori”, rekao je referirajući se i na događaj koji se zbio u Fatimi gdje se Marija ukazala fatimskoj djeci. Gospa se obratila djeci, ne moćnicima, rekavši im da njihove molitve mogu zaustaviti rat. Don Damir potaknuo je sve na molitvu za dar vjere, kako bi povjerovali Gospinim riječima.

Po završetku duhovne obnove, don Stojić mladima je podijelio knjigu „Fatima – poruka tragedije ili nade?”.

Sinoćnji nagovor iz crkve Sv. Nikole Tavelića u cijelosti možete pogledati i poslušati u videu ispod.

Knjiga koju je don Damir Stojić poklonio mladima.

Najčitanije

Na vrh