Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Dragi čitatelju, pitam tebe: „Tko je Isus za tebe? Što je Isus učinio u tvom životu?“. Nemoj šutjeti Pročitaj što bi Petar odgovorio na pitanje „Tko je Isus za tebe?“, pa pokušaj i ti dati svoj odgovor

Dragi čitatelju, pitam tebe: „Tko je Isus za tebe? Što je Isus učinio u tvom životu?“. Nemoj šutiti

Foto: Pixabay

 

Kad bismo upitali Petra: „Tko je Isus za tebe?“, odgovorio bi prepričavajući nam ono što je Isus učinio u njegovom životu. Evo što bi nam rekao:

„Bio sam ribar. Teško, jako teško zanimanje. Nisam često odlazio u sinagogu, ali sam imao veliki osjećaj Božje prisutnosti. Noću, dok bih na moru ribario sa svojim bratom Andrijom, često bih gledao zvjezdano nebo i bio sam obuzet prisutnošću Svetoga. Bilo je dana u kojima je ulov bio obilan i zahvaljivao sam Bogu; bilo je i dana kad je ulov bio slab, ali sam svejedno zahvaljivao Bogu. Svi su mi govorili da sam impulzivan, ali istovremeno su mi govorili da imam dobro srce.
Moj brat Andrija je bio religiozniji od mene. Često me ostavljao samog s barkom jer je tražio duhovne vođe, opsjednut idejom da se pripremi za Mesijin dolazak.

Zapravo, baš me Andrija upoznao s Isusom Kristom.

Kad sam odlučio napustiti svoj posao kako bih slijedio Krista i bio s Njim, učinio sam to samo zato jer me On oduševljavao svojom Riječju, svojom ljubavlju prema grešnicima kao što sam ja i prema siromasima. Kako su prolazili dani i mjeseci, moja ljubav prema Njemu je sve više rasla i u sebi sam osjećao da nije samo čovjek, već nešto daleko veće od čovjeka.

Uvijek sam bio spreman dati svoj život za Njega, čak i kad sam ga, zbog slabosti, javno zanijekao

Ostatak družine apostola slijedio ga je jer im je tako odgovaralo: svi su mislili da je On politički Mesija koji će uskoro osloboditi Izrael od rimske vladavine.
Trpio sam kad sam vidio kako vjerski vođe progone, kleveću i ponižavaju Učitelja. Uvijek sam bio spreman dati svoj život za Njega, čak i kad sam ga, zbog slabosti, javno zanijekao. Ali i u mom grijehu me nastavio ljubiti. Nikad neću zaboraviti njegov pogled ljubavi kojeg mi je uputio kad je, u noći u kojoj je bio osuđen na smrt, prošao ispred mene. Puno sam plakao zbog ljubavi.

Unatoč mom grijehu, On nikad nije odustao od velikih planova sa mnom

Unatoč mom grijehu, On nikad nije odustao od velikih planova sa mnom. Da, ljubav zaboravlja uvrede. Iako sam bio najveća neznalica i najprostiji od njegovih učenika, On me postavio glavom nadolazeće Crkve. On nije gledao moj izgled, već moje srce. Isus je znao da ću voditi i ljubiti Crkvu kako sam ljubio Njega. Zato sam bio spreman dati svoj život kako bih svjedočio da je On Sin Božji i moj Gospodin“.

A sada, dragi čitatelju, pitam tebe: „Tko je Isus za tebe? Što je Isus učinio u tvom životu?“. Nemoj šutiti. Prepričaj svoj odnos s Njim.

Amen. Aleluja. (Mt 16,13-19)

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh