Svjedočanstva

BOŽJA RIJEČ JE – ŽIVA!

Doživjela da joj Riječ Božja govori osobno: Moja se duša snažno otvara za potrebe drugih. Mogu čuti i vidjeti ono što mi je bilo nevidljivo i nečujno „Sve je počelo prije dvadesetak godina na duhovnoj obnovi... Za vrijeme čitanja Evanđelja doživjela sam da mi Riječ Božja govori osobno…”

Doživjela da joj Riječ Božja govori osobno „Moja se duša snažno otvara za potrebe drugih. Mogu čuti i vidjeti ono što mi je bilo nevidljivo i nečujno”

Foto: Shutterstock

 

Sve je počelo prije dvadesetak godina na duhovnoj obnovi koju je organizirao Mali Tečaj radosnog kršćanstva Kursiljo, koji vodi velečasni Andrija Vrane sa suradnicima laicima. Za vrijeme čitanja Evanđelja doživjela sam da mi Riječ Božja govori osobno. Tada sam počela svakodnevno čitati Bibliju, najprije Novi a kasnije i Stari zavjet. Iz dana u dan kušala sam kako Božja Riječ nije samo duhovno štivo nego Živa Riječ koja dotiče.

Nisam mogla zatomiti vatru ljubavi i ushita kojom me Riječ vukla sebi.

Prijašnji župnik me „slučajno” potaknuo da čitam na svetim misama. I kako sam htjela sve pročitati dobro i razgovijetno, dolazila bih ranije na svetu misu i čitala tekst više puta. Tada sam polako kušala koje bogatstvo Riječ krije u sebi. Što sam više čitala, sve sam više razumjela, sve sam više ponirala u Njezino bogatstvo. Moj je suprug također dobio dar silne ljubavi za Božju Riječ, počeo je nosio Bibliju na posao i iščitavati ju za vrijeme pauze za kavu.

Svaki sam slobodni trenutak počela koristiti za čitanje Riječi

Počela sam hraniti dušu Njezinim bogatstvom. Najprije sam čitala Ivanove poslanice, zatim Ivanovo Evanđelje. Iskusila sam da me tom Riječju Bog puni savršenom ljubavlju koju mi nisu mogli dati ljudi oko mene. To mi je otada svakodnevna duhovna hrana.

Kad treba dati savjet djeci ili poznatima, kad treba donijeti neku odluku, Bog me nadahnjuje svojom Riječi. Bezbroj puta me i utješio…

Često s mužem razmjenjujem dojmove i dijelim spoznaje. Kad treba dati savjet djeci ili poznatima, kad treba donijeti neku odluku, Bog me nadahnjuje svojom Riječi. Bezbroj puta me i utješio, a onda sam ja tom istom Riječi, tješila druge. Moja se duša snažno otvara za potrebe drugih. Mogu čuti i vidjeti ono što mi je bilo nevidljivo i nečujno.

Bog je postao moje nutarnje Svjetlo koje me vodi kroz dan, pokazuje mi kad skrenem s Puta i daje mi snagu za povratak. A kad mi se čini da sam opet prazna, tjeskobna, privlači me sebi, spaja me na Izvor. Više ne trebam kao prosjak moljakati ljubav, sućut, razumijevanje. U Bogu sve to već imam. Tim bogatstvom mogu obogaćivati svako zajedništvo, najprije bračno i obiteljsko a onda i s drugim ljudima.

Gospodin me je također svojom Riječi potaknuo na izdvajanje desetine – nakon te odluke, u našem „ćupu” uvijek ima…

Bitno se promijenila kvaliteta mog života. Ljepše mi je sa samom sobom i drugima je ljepše sa mnom. Iskusila sam da kakvoća zajedničkog života ne ovisi toliko o drugim ljudima, o njihovu ponašanju, o tekućim događajima, nego najviše o mom osobnom odnosu s Bogom.

Jednom sam Isusovu Riječ iz Matejeva Evanđelja „što god učiniste jednom od najmanje moje braće, meni učiniste” također čula osobno i tada smo se muž i ja uključili u inicijativu „40 dana za život” te bdijemo u noćnim satima moleći za nerođene pred Vinogradskom bolnicom.

Čitav sam život čeznula za Učiteljem, za Vođom koji će me kroz život, korak po korak, voditi do cilja… Do smislenog života koji raduje! Hvala Gospodinu

Gospodin me je također svojom Riječi potaknuo na izdvajanje desetine tako što sam osobno čula Riječi iz Knjige proroka Malahije: „Donesite čitavu desetinu … tada me iskušajte”. Nakon te odluke, u našem „ćupu” uvijek ima, za obitelj i za potrebite! Gospodine, hvala ti!

Čitav sam život čeznula za Učiteljem, za Vođom koji će me kroz život, korak po korak, voditi do cilja… Do smislenog života koji raduje! Hvala Gospodinu, kojemu se svidjelo da Ga osobno upoznam, preko čitanja i promišljanja o Njegovoj Riječi. Da ga zavolim i poželim Mu biti slična!

Božji blagoslov!

Za Book.hr posvjedočila Ivanka (ostali podaci poznati uredništvu)

Želiš i ti doživjeti živu Riječ? Uključi se u Školu molitve, ovdje.

Najčitanije

Na vrh