Duhovnost

DAVID WILKERSON

Dovoljan razlog za radovanje Zbog ove istine svakog jutra može ustajati s radošću kličući „Aleluja“!

Dovoljan razlog za radovanje

Foto: Pixabay

Pavao kaže: „Neka bude hvaljen Bog, Otac Gospodina našega Isusa Krista – on koji nas blagoslovi svakim duhovnim blagoslovom na nebesima u Kristu“ (Ef 1,3). Pavao nam u biti kaže: „Svi koji slijede Isusa blagoslovljeni su duhovnim blagoslovima na nebesima, gdje se nalazi Krist“. Kakav nevjerojatan blagoslov!

Pavao je ovu poslanicu napisao „svetima u Kristu Isusu“ (Ef 1,1) – vjernicima koji su bili sigurni u svoje spasenje. Efežani su bili dobro poučeni u evanđelje Isusa Krista i u nadu vječnog života. Znali su tko su u Kristu i bili su sigurni u svoj nebeski položaj u njemu. Sa sigurnošću su znali da je Bog podigao Isusa iz mrtvih i posjeo ga sebi s desne strane (Ef 1,20); znali su da ih je Bog odabrao prije stvaranja svijeta (Ef 1,4) i da ih je Isus Krist prihvatio za svoje sinove (Ef 1,5).

Kad su Efežani čuli tu riječ istine, povjerovali su joj i uzdali se u nju. Oni su doista bili utemeljeni u istini da su sad s njim postavljeni na nebesima, u Kristu Isusu“ (Ef 2,6). Drugim riječima, bili su dobro izvježbani u zdravoj nauci i znali su kako ući u radost obećanja Božjih. Vjerujem da ste vi poput tih Efežana: vjerni, dobro poučeni vjernici, prihvaćajući pobjedu koja dolazi jedino po vjeri, a ne po djelima.

Možda se ne osjećate kao da ste „na nebesima“, ali onoga trenutka kad ste stavili svoje pouzdanje u Isusa, on je došao i nastanio se u vašem srcu. Pavao nam kaže da je Bog učinio da sjednemo zajedno s Kristom tako da „pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama“ (Ef 2,7). On naglašava da je ono što vidimo u našem svakidašnjem životu Božja draga dobrota prema nama. Dakle, možemo se probuditi kličući: „Aleluja! Bog, Krist i Duh Sveti žele biti uz mene!“ To je svakako razlog za radovanje.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh