Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dotakni danas silno srca naše djece, posvećujem ih Marijo tebi da ih svojim majčinskim dodirom iscijeliš, obratiš, ispuniš…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Marijo, posvećujem danas na poseban način tvome Bezgrešnom Srcu sebe, svoj brak, svoga supružnika, našu djecu. Marijo, hvala ti što se tebi mogu uteći, zahvalnog srca za sve bogoslove koje smo primili od tebe, tvoga Sina i dragog Oca, koji nas je stvorio i spojio da budemo obitelj. Želim ti danas Marijo donijeti sve ono što u svome braku ne razumijem, sve ono gdje sam slab/a, sve ono gdje smatram da ne mogu biti podrška svome braku, gdje se osjećam slabo, gdje smatram da sam zakazao/zakazala, gdje smatram da sam previše povrijeđen/a, sve ono gdje smatram da imam pravo ponekad reagirati krivo, loše, jer to zaslužujem, donosim ti svoje „slijepo“ srce u takvim pogledima, donosim ti svoju neustrajnost, znajući Marijo da me ti ne osuđuješ, da me tvoj Sin ne optužuje, već me raširenih ruku čeka, da me oslobodi od laži, slabosti, neopraštanja, rana i grijeha koje sam počinio/la u svome braku i obitelji, ali i grijeha kojima su drugi ranili mene.

Na poseban način donosim ti i predajem sebe kao roditelja, sve svoje dobre odluke i djela, ali i sve promašaje…

Molim te Marijo da ti svojim Majčinskim blagoslovom i dodirom nadoknadiš i iscijeliš mome/mojoj suprugu/supruzi, djeci sve posljedice takvih mojih djela, misli i propusta. Na poseban način donosim ti i predajem sebe kao roditelja, sve svoje dobre odluke i djela, ali i sve promašaje, krive reakcije, nedovoljno vremena provedenog sa djecom, nedovoljno suosjećanja, nježnosti, razumijevanja, upućivanja njih prema tebi, tvome Sinu, Ocu. Dotakni danas silno srca naše djece, posvećujem ih Marijo tebi da ih svojim Majčinskim dodirom iscijeliš, obratiš, ispuniš mirom i stvoriš u njima čežnju za tobom i Vječnim Životom. Daj da budu svjetlo ovoga svijeta, daj da u najtežim trenucima, trenucima kušnje, padova i slabosti tvoja prisutnost bude uz njih kako bi svojim djelima zaslužili Nebesko Kraljevstvo.

Predajem ti njihovu budućnost, njihove brakove i roditeljstvo, sadašnje ili buduće, njihove poslove…

Iscijeli njihova srca, emocije i stavove od svih krivih pogleda na brak i obitelj koje smo svojim krivim postupcima ja i suprug/a u njima stvorili, oslobodi ih i vodi. Predajem ti njihovu budućnost, njihove brakove i roditeljstvo, sadašnje ili buduće, njihove poslove, njihov odnos, pouzdanje, vjeru i ufanje u tebe. Budi s njima Marijo, čuvaj ih i zagovaraj! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Posveti sebe, svoju obitelj, brak, djecu, budući naraštaj Mariji. Često se ufamo sami u sebe, često smatramo kako ćemo uspjeti riješiti određene stvari sami i često su nam namjere dobre i pravedne, ali bez duhovne snage sa Neba to nećemo zasigurno uspjeti, no ono najbitnije, Bog to tako nije ni zamislio, želi nam biti svakodnevna pomože i zaštita, zato nam daje sebe, a napose svoje anđele da nas prate i zagovaraju, daje nam i svoju Majku. Izvrši posvetu svaki dan, ne zaboravi na to, stavi si podsjetnik, ustraj, to je silno poštovanje prema Bogu, ali i obitelji. Želiš li?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh